Kaip šeštadienį rašo dienraštis „Klaipėda“, direkcijos darbuotojai ne kartą gražiuoju aiškino atvykėliams, kad bet kur mašinų ir namelių ant ratų nerijoje negalima statyti.

„Tačiau žmonėms, matyt, trūksta informacijos. Gal užsieniečiai ir nepasidomi, kokia yra čionykštė tvarka. Automobilių aikštelėse žmonės įsirengia turistavietes – pasistato kėdes, stalus, išskleidžia skėčius ir aikštelėse gyvena po 2–3 paras“, – aiškino Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos Teisės ir personalo skyriaus vedėjas Martinas Duobinis.

Aplinkosaugininkai kol kas neskuba bausti tokių poilsiautojų, tačiau Kuršių nerijos nacionaliniame parke toks laisvalaikio leidimo būdas yra draudžiamas.

„Nors ir numatytos baudos, bet protokolų neskubame rašyti. Pirmiausia bandome paaiškinti žmonėms, kad nameliams ant ratų reikalingos specialios aikštelės. O jų Neringoje yra tik viena – Nidoje esančiame kempinge“, – tikino pareigūnas.

Parko darbuotojai pastebi, kad daugiau bėdų kelia ne užsieniečiai, atvykstantys nameliais ant ratų, o automobiliuose naktis leidžiantys lietuviai.

„Gal žmonės įpratę taip poilsiauti kitose Lietuvos vietose, kur nors prie ežerų, upių. Jaunesni įsikuria automobilių aikštelėse, dienas leidžia prie jūros, o miega mašinose. Dėl to, kad šiukšlinama, kūrenami laužai, nusprendėme automobilių aikštelėse kelio ženklais apriboti mašinų laikymą per naktį“, – aiškino M. Duobinis.

Preiloje, Pervalkoje, Juodkrantėje ir Nidoje Neringos savivaldybė jau sustatė kelio ženklus, draudžiančius laikyti mašinas automobilių aikštelėse nuo 23 iki 6 val.

„Kreipėmės į Klaipėdos savivaldybę ir Kelių policijos biurą, kad šie ženklai atsirastų ir Smiltynės aikštelėje“, – tikino M.Duobinis.

Pasak direkcijos atstovo, turistas, pasirinkęs tokį poilsiavimo būdą, dažnai sulaukia kitų žmonių priekaištų, kadangi užimama automobilio vieta, rašo „Klaipėda“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)