Kelionių organizatorių teigimu, per visas šventes keliautojų aktyvumas yra didesnis, rašo diena.lt.

„Žmonės nori šventes sutikti nekasdienėje aplinkoje, niekuo nesirūpinti, pamatyti svečias šalis šventiniu laikotarpiu, ypač per žiemos šventes“, – sakė Sigita Dabulė, bendrovės „Novaturas“ rinkodaros ir komunikacijos vadovė. Pasak jos, atsiranda tradicija tiek Naujuosius metus, tiek Kalėdas pasitikti kelionėje.

aiški tendencija, kad šiuo laikotarpiu žmonės renkasi aukštesnės kategorijos viešbučius, maitinimo sistemą, kai viskas įskaičiuota. Tačiau nenorintiems paploninti piniginių kelionių agentūros „Udriaus projektai“ vadovas Udrius Armalis šiuo laikotarpiu ilsėtis šiltuose kraštuose nerekomenduoja. Tokiu metu esą taip pat keliauja vakariečiai, todėl esant paklausai pietiečiai bando uždirbti.

Esą pabrangsta ne tik apgyvendinimas viešbučiuose, bet papildomai reikia susimokėti ir už šventines vakarienes. Pvz., Egipte naujametinė vakarienė žmogui kainuoja 200 litų.

iuo laikotarpiu iš lietuvių pamėgtų užsienio kurortų geriausias metas vykti į Ispanijos Kanarų salas ir Egiptą. Šiuos kurortus iš Lietuvos nesunku pasiekti nusipirkus kelionę ne tik užsakomuoju reisu, rašo diena.lt.

Nesenai iš atostogų Kanarų salose grįžusi vilniečių šeima nesigaili, kad ten keliavo su pigių skrydžių bendrove „Ryanair“. Nors vilniečiams teko vykti į Kauną, persėsti į kitą lėktuvą Paryžiuje, tačiau esą kelionė neprailgo, nes niekur nereikėjo laukti, rūpintis, kaip nuvykti iš Tenerifės salos oro uosto iki viešbučio. Viskuo pasirūpino kelionių agentūra Lietuvoje.

„Anksčiau keliaudavome su vienu didžiausių Lietuvoje veikiančių kelionių organizatorių dažniausiai į Turkiją ir Graikiją. Sužinojome, kad šią vasarą į Graikijos Koso ir Rodo salas skraido pigių skrydžių bendrovė, ir ja likome patenkinti. Kai pradėjome domėtis, kur dar galima taip nuvykti, paaiškėjo, kad nesunkiai galima pasiekti Kanarų salas“, – pasakojo Arkanoidu prisistatęs vilnietis.

Jis neslėpė, kad pustrečios savaitės trukusios keturių asmenų šeimos atostogos kainavo apie 10 tūkst. litų. Esą jeigu kelionė būtų buvusi įsigyta iš didžiųjų kelionių organizatorių, šeimos atostogos būtų kainavusios apie 6 tūkst. litų daugiau. „Sutaupėme daugiau nei pusę pinigų kitoms atostogoms Kanaruose“, – džiaugėsi Arkanoidas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją