„Euro-NCAP” naujojo „Fiat Punto” saugumą įvertino maksimaliai – penkiomis žvaigždutėmis.

Automobilis maksimalų įvertinimą gavo už suaugusių keleivių saugumą priekinio ir šoninio smūgio metu. Priekinio smūgio metu, važiuojant 64 km/h greičiu, naujasis „Punto” surinko 14 balų (85 proc.), o šoninio smūgio metu surinko 18 balų (98 proc.) ir pasiekė savotišką savo klasės automobilių šoninio smūgio atsparumo rekordą.

3 iš 5 žvaigždučių taip pat buvo įvertinta vaikų apsauga smūgio metu bei 3 iš 4 – galimų pėsčiųjų apsauga susidūrimo atveju. Standartiniame naujojo „Fiat Punto” įrangos komplekte yra vairuotojo bei keleivių saugumą užtikrinančios oro pagalvės, kurių gali būti net 7, stabdžių antiblokavimo sistema ABS, elektroninė stabdymo jėgos paskirstymo sistema EBD, elektroninė stabilumo programa ESP.

Automobilio gamintojai tikisi, kad naujasis „Punto” taps B klasės segmento automobilių pažiba ir pratęs ankstesnio modelio sėkmę ne tik Italijos, bet ir Europos bei pasaulinėje automobilių rinkoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją