Antradienį Glazge surengtame naujojo reiso pristatyme dalyvavo keli Škotijos žiniasklaidos atstovai, taip pat pora lietuvių, gyvenančių šiaurinėje Didžiosios Britanijos dalyje. „Dabar bus daug patogiau atvykti į savo gimtąjį Kauną“, - sakė Edinburge, esančio už 100 kilometrų nuo Glazgo, gyvenantis ir savo privatų verslą turintis Mantas.

„Ryanair“ atstovaujantis Alanas Clarkas tvirtino tikįs, kad naujasis reisas sudomins ne tik Škotijoje ir Šiaurės Anglijoje įsikūrusius lietuvius, bet ir keliauti bei naujus kraštus pažinti mėgstančius britus. Pasak oficialios statistikos, kasmet maždaug per pusę padaugėja Didžiosios Britanijos piliečių, apsilankančių Lietuvoje.

„Ši aviakompanija jau metus sėkmingai skraido į Rygą. Tikimės, kad ir naujas reisas bus sėkmingas“, - vylėsi Glazgo Prestviko oro uosto atstovas Markas Rodwellas.

Naujojo reiso pristatyme dalyvavęs Lietuvos ambasadorius Didžiojoje Britanijoje Vygaudas Ušackas pareiškė tikįs, kad šis įvykis paskatins ir kitas Lietuvoje dirbančias aviakompanijas pradėti skrydžius į Škotijos miestus.

Į pristatymą atvykusius škotų laikraščių atstovus labiausiai domino, ar Karmėlavos oro uostas yra toli nuo miesto, kaip iki Kauno geriausiai ir greičiausiai nusigauti, kur geriausia apsistoti, kaip išsikeisti pinigus.

Iš Karmėlavos oro uosto į didžiausią Škotijos miestą galima bus nuskristi du kartus per savaitę. Airijos aviakompanija „Ryanair“ šį sekmadienį prasidedančio žiemos sezono metu iš Kauno skraidins į šešis oro uostus Britanijoje, Airijoje ir Vokietijoje.