Dėl vykstančių magistralinio kelio Vilnius-Prienai-Marijampolė rekonstrukcijos darbų, nuo šios savaitės vidurio vykstantys per tiltą, turi iškęsti milžiniškas spūstis, kurios susidaro dėl prieš tiltą įrengtų šviesoforų.

Vairuotojų teigimu, penktadienio popietę, norint iš Birštono pasiekti Prienus ir įveikti tiltą per Nemuną, spūstyse teko pralaukti nuo 45 iki 90 minučių.

Darbus vykdančios UAB „Fegda“ atstovas portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė, kad minėta eismo schema suderinta su visomis institucijomis, o kito varianto, kaip neriboti eismo šioje vietoje nėra, todėl vairuotojams teks pakentėti. Planuojama, kad tiltu įprastai vėl bus galima judėti nuo rugsėjo mėnesio.

Dėl šių eismo ribojimų, kelionė „Kautros“ autobusais iš Kauno į Birštoną gali užtrukti beveik dvigubai ilgiau, tad planuodami keliones, įvertinkite laiko sąnaudas.

Vairuotojai, vykstantys lengvaisiais automobiliais, gali rinktis kitą, beveik dvigubai ilgesnį kelią per Jiezno gyvenvietę ir Rumšiškes. Šiuo keliu važiuojant į Kauną, atstumas padidėja maždaug 30 km, tačiau jį įveikti galima per trumpesnį laiką, nei stovint milžiniškoje spūstyje.