Ginčai dėl kelių vinječių pernai netilo visoje Lietuvoje. Komercinių transporto priemonių vairuotojai labiausiai piktinosi tuo, kad kelių vinjetę reikia pirkti net tada, kai magistraliniu keliu važiuoji vos kelis šimtus metrų. Kitos išeities jie neturi. Individualios A. Telmento įmonės savininkas Artūras Telmentas sako, kad seniau situacija buvo nelogiška: „Pavyzdžiui, išvažiavus iš Laisvosios ekonominės zonos „Pegeot 205“ automobiliu, kuris sveria 1 t ir yra M1 kategorijos, ir įvažiavus į Jakų žiedą, reikėdavo turėti vinjetę, o mikroautobusui su 9 sėdimom vietom, kurio bendroji masė 2,8 t, nereikėdavo. Tikimės, kad po naujojo ministro įsakymo situacija pagerės“.

VKTI Klaipėdos regiono departamento direktorius Romas Valevičius irgi pripažįsta, kad problema buvo opi: „Klaipėdoje problema dėl kelių vinječių, ypač tada, kai važiuojamas trumpas atstumas, buvo labai plačiai aptarta. Išvažiavę iš Laisvosios ekonominės zonos (LEZ) ir įvažiavę į Jakų žiedą, komercinių transporto priemonių vairuotojai turėjo mokėti kelių naudotojo mokestį net tada, jei šiuo keliu važiuodavo itin trumpą atstumą. Nuo vakar visu aplinkkeliu galima važiuoti be vinjetės, taigi problema išspręsta“.

Vairuotojui iš Klaipėdos, ponui Arimantui, prieš keletą mėnesių, kai šis susisiekimo ministro įsakymas dar nebuvo įsigaliojęs, irgi buvo skirta 900 Lt bauda: „Važiavau ne daugiau kaip pusantro kilometro link Palangos. Aš nesutikau pasirašyti ant dokumentų. Buvau pakviestas į VKTI Klaipėdos skyrių, ten pasakiau, kad susitiksime teisme. Iki šiol baudos nemokėjau ir jokių laiškų iš jų nesu gavęs. Dabar, kai tvarka pasikeitė, tai gal bus geriau, mažiau baudų“.

Anot vairuotojo, keista atrodo tai, kad ženklas stovi Jakų žiede, o reikia mokėti nuo A13 11,3 km. „Toks ženklas gali suklaidinti. Mano galva, apačioje turėtų būti lentelė su nuododa už kiek kilometrų prasideda mokamas kelias“, - svarsto Arimantas.

Pakeisti mokamų kelių ruožai pagal naująjį įstatymą:

A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda (10–304,5 km);

A2 Vilnius–Panevėžys (12–132,7 km);

A13 Klaipėda–Liepoja (11,3–24,77 km; 26–45,15 km).

Vairuotojai Klaipėdoje gali nebebijoti Muitinės departamento Mobiliosios grupės pareigūnų, nes jie, pagal naująjį susisiekimo ministro įsakymą, Jakų žiedu iki sankryžos į Kretingą gali važiuoti nemokamai.