Nelaimės vietoje dirba trys ugniagesių komandos, ten vyksta Nepaprastųjų situacijų ministerijos (NMS) skubios psichologinės pagalbos centro psichologų grupė. Įvykio vietoje iš viso dirba daugiau kaip 60 NMS atstovų.

Pasak teisėsaugos organų, iš Maskvos Vnukovo oro uosto į Machačkalą pakilusiame skristi lėktuve netrukus vienas po kito sutriko visi trys varikliai. Avariniu režimu lėktuvas tūpė Domodedovo oro uoste ir nuvažiavo už tako ribų.

Atskubėjusios greitosios medicinos pagalbos mašinos veža nukentėjusius į ligonines.

Oro uostas veikia normaliai. Domodedove yra du tūpimo ir kilimo takai; todėl vieną uždarius, kitas yra laisvas; juo kyla ir tupia lėktuvai, pranešė agentūrai "Interfax"oro uosto spaudos tarnyba.

Rusijos generalinis prokuroras Jurijus Čaika ėmėsi pats kontroliuoti šio įvykio tyrimą, pranešė Generalinės prokuratūros atstovė Marina Gridneva.

J.Čaikos nurodymu į Domodedovo oro uostą išvyko jo pavaduotojas Viktoras Grinis, kad koordinuotų teisėsaugininkų veiklą.

Rusijos tyrimų komitetas paskelbė, jog dėl lėktuvo Tu-0154 avarinio tūpimo iškelta baudžiamoji byla pagal skrydžio saugumo taisyklių pažeidimo straipsnį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją