„Laukiame, ką pasakys valdyba. (atsakymų. - ELTA) buvome paprašę Valdymo koordinavimo centro (VKC), VTEK ir (KVJUD. - ELTA) valdybos. VKC pakomentavo, kad tų konfliktų, politinių sąsajų reikia vengti įmonėse. Taip pat, kad arčiau valdymo yra valdyba, ir valdyba turi vadovautis aukščiausiais standartais. O valdyba, kaip suprantu, dar sprendimo galutinio neturi. Iš VTEK dar irgi nieko negavome“, - Eltai sakė ministras.

Jis pridūrė, kad atsakymų tikisi kuo greičiau, nes jų paprašyta pateikti skubos tvarka.

„Kai jie bus gauti, tada žiūrėsime. (...) Bet supraskime, kad čia yra dvi problemos dalys: verslo ir etikos. Valdyba žiūri verslo dalį, o VTEK - etikos. Tai nors viena iš jų bloga negali būti. Jos abi turi būti geros“, - pabrėžė R. Masiulis.

ELTA primena, kad susisiekimo ministras R. Masiulis sausį nušalino A. Vaitkų nuo dalies sprendimų, susijusių su įmonėmis, kurių atstovai dalyvavo A. Vaitkaus rinkimų kampanijoje.

Rokas Masiulis
Vasario pradžioje LRT Tyrimų skyrius paskelbė publikaciją, kurioje aprašoma, kaip kartu su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąrašu į Klaipėdos merus kandidatuojantį A. Vaitkų parėmusiems uoste veikiantiems verslininkams buvo sudaromos palankesnės sąlygos vykdyti veiklą. KVJUD teigia, kad LRT Tyrimų skyriaus parengta publikacija yra tendencinga, šališka bei klaidinanti visuomenę. Dėl to kovo 15 d. kreipėsi į Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybą.

Vasario 20 d. VTEK pagal gautą prašymą pradėjo tyrimą, ar A. Vaitkus neturėjo savo privačių interesų deklaracijoje nurodyti asmenų, kurie, esą, paaukojo lėšų politiniam sąrašui, su kuriuo A. Vaitkus kandidatuoja į mero pareigas, ir kurie yra tiesiogiai susiję su komercinių interesų Klaipėdos uoste turinčiomis įmonėmis.

Po rinkimų, kovo 18 d., A. Vaitkus grįžo vadovauti Klaipėdos uostui, tačiau, kaip Eltai sakė R. Masiulis, jis liko nušalintas nuo sprendimų, susijusių su tomis įmonėmis, su kurių vadovais galimai turėjo neskaidrių ryšių.

Susisiekimo ministras taip pat sakė, kad kyla klausimas, ar A. Vaitkaus pavaldiniai neturi interesų konflikto, jei jie spręs tų įmonių klausimus. Dėl to ministras sakė kreipęsis į VKC, VTEK ir įmonės valdybą, kad jos įvertintų situaciją.

VKC nurodė, kad turi būti siekiama, jog valstybės valdomos įmonės būtų atskirtos nuo politinės įtakos formuojant valdybą, skiriant ir atleidžiant įmonės vadovą.

VKC teigimu, prieš priimant sprendimą dėl įmonės vadovo skyrimo ar šalinimo, savininkas turėtų konsultuotis su įmonės valdyba, kuri šiuo atveju yra arčiausiai įmonės vadovo ir, kaip teigiama pranešime, gali geriausiai įvertinti susidariusios situacijos įtaką įmonės veiklos perspektyvoms.

KVJUD pirmadienį rengia spaudos konferenciją, kurioje žada aptarti direkcijos aktualijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)