„Laikui nenumaldomai bėgant ir uostui esant be vadovo jau beveik pusę metų, o įskaitant rinkimų laikotarpį, kai buvęs uosto vadovas dalyvavo rinkimuose, – ir ilgiau, tai laikas spaudžia, kad kuo greičiau būtų skelbiamas konkursas. Aš ketinu konsultuotis su įdarbinimo agentūra, kuri jau turi atrinkusi sąrašą pretendentų“, – BNS sakė R. Masiulis.

Susisiekimo ministerija anksčiau skelbė tarptautinį uosto vadovo konkursą planuojanti skelbti birželio pradžioje. Tačiau, pasak R. Masiulio, buvo nutarta palaukti, kad būtų daugiau politinio stabilumo ir tikintis, kad konkurse dalyvaus daugiau stiprių žmonių. Be to, norėta, kad konkursą skelbtų jau naujas ministras.

„Matome, kad Vyriausybės dėliojimas stringa, aš turėjau būti pakeistas liepos vidury (...). Negali įmonė taip ilgai būti be vadovo. Noriu atlikti savo kaip ministro pareigą ir užtikrinti, kad įmonė stabiliai veiktų“, – kalbėjo R. Masiulis, kurį poste turėtų pakeisti Lenkų rinkimų akcijos atstovas Vladislavas Kondratovičius.

Pasak R. Masiulio, atrinktą kandidatą į uosto vadovus jis ketina derinti su būsimu ministru.

Paraiškas konkursui kandidatai galės pateikti per dvi savaites. Tai labai trumpas laikas, todėl, anot R. Masiulio, buvo pasamdyta aukščiausio lygio vadovų paieškos agentūra „AIMS International Lietuva“, turėjusi daugiau laiko ieškoti tinkamų kandidatų. Tiek jie, tiek nauji kandidatai galės dalyvauti konkurse.

Naujojo uosto vadovo ieškoma po to, kai kovo pabaigoje iš pareigų buvo atšauktas Arvydas Vaitkus. Tokį sprendimą R. Masiulis priėmė kilus abejonėms, ar direkcijos vadovo poste A. Vaitkus liktų nešališkas įmonių, kurių paramos sulaukė rinkimuose, atžvilgiu.

Kovo mėnesį su „valstiečių“ sąrašu vykusiuose savivaldos rinkimuose A. Vaitkus iškovojo Klaipėdos tarybos nario mandatą, tačiau mero rinkimus per antrąjį turą pralaimėjo Vytautui Grubliauskui.

Uosto direkcijai šiuo metu laikinai vadovauja infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė.