„Rugpjūčio pabaigoje matėme žymiai sumažėjusį tarptautinių kelionių poreikį. Neaiškumas dėl galimų apribojimų daro neigiamą įtaką keleivio pasitikėjimui keliauti tarp valstybių“, – pranešime cituojamas „Lux Express“ tarptautinio verslo vadovas Raitas Remmelis.

R. Remmelis pridūrė, kad vasaros viduryje kelionių poreikis atrodė daug žadantis, tačiau padėtis vasaros pabaigoje jau nebebuvo tokia teigiama.

„Jei paklausa ir toliau mažės, vykdysime vadinamuosius gelbėjamuosius reisus, kad sujungtume Baltijos šalių sostines. Tai darysime tol, kol mūsų autobusams bus leista kirsti sieną. Žinoma, norėtume, kad išvykimų būtų daugiau, tačiau važiuoti tuščiais autobusais kelis kartus per dieną nebūtų finansiškai tvarus sprendimas. Kasdien stebime situaciją ir esame pasirengę greitai priimti sprendimus, jei tam bus poreikis“, – sako jis.

Keleivių pervežimo autobusais įmonė „Lux Express Lithuania“ apie atleidimą yra įspėjusi 23 darbuotojus, anksčiau skelbė ELTA.

Gegužės pabaigoje „Lux Express” teigė, kad buvusias maršrutų apimtis tikimasi pasiekti kuo greičiau, bet geriausiu atveju tai įvyks per 12–18 mėnesių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)