„Galime patvirtinti, kad „Lufthansa“ ką tik (trečiadienio vakarą) gavo visus trūkstamus leidimus keleiviniams skrydžiams į Rusiją“, – pranešė bendrovė.

„Todėl nebesitikime tolesnių reisų iš Frankfurto prie Maino į Maskvos Domodedovo [oro uostą] ir į Sankt Peterburgą atšaukimų“, – pridūrė ji.

„Lufthansa“ anksčiau trečiadienį atšaukė du skrydžius į Rusiją, per kuriuos turėjo būti aplenkiama Baltarusijos oro erdvė, dėl negautų leidimų iš Rusijos pusės. Atsakydama į tai, Vokietijos transporto ministerija paskelbė neįsileisianti į šalį Rusijos oro linijų reisų.

Praėjusią savaitę Europos Sąjungos vadovai paragino Bendrijos aviakompanijas nenaudoti Baltarusijos oro erdvės skrydžiams po incidento su „Ryanair“ lėktuvu, kuris gegužės 23-ąją dėl tariamos bombos grėsmės buvo priverstinai nutupdytas Minske.

Nusileidus lėktuvui jame nebuvo rasta jokių sprogmenų, tačiau buvo sulaikyti baltarusių opozicijos tinklaraštininkas Ramanas Pratasevičius ir jo mergina – Vilniuje studijuojanti Rusijos pilietė Sofija Sapega.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)