Kaip praneša Nepriklausoma skrydžių palydovų organizacija (UFO), atstovaujanti daugumos "Lufthansa" skrydžių palydovų interesams, streikas rengiamas Frankfurto, Berlyno, Hamburgo, Miuncheno, Diuseldorfo ir Štutgarto oro uostuose.

Skrydžių palydovai reikalauja 5 proc. padidinti atlyginimus ir kitas išmokas, taip pat siekia, kad "Lufthansa" atsisakytų terminuotų darbo sutarčių, taip pat praktikos priimti į darbą neetatinius skrydžių palydovus. Aviacijos bendrovė pasirengusi atsisakyti laikinųjų darbuotojų, tačiau sutinka padidinti atlygį tik 3,5 proc. Tokia siūloma nuolaida protestuotojų netenkina.

Abi šalys daugiau nei metus mėgina rasti kompromisinį sprendimą, tačiau rugpjūčio pabaigoje derybos buvo pristabdytos. Dabar ir UFO, ir "Lufthansa" tvirtina pasirengusios grįžti prie derybų stalo, tačiau nei viena, nei kita pusė nesutinka daryti nuolaidų. Rugpjūčio 31 d. ir rugsėjo 4 d. "Lufthansa" darbuotojų profsąjunga jau rengė streikus, tačiau tuomet jie truko mažiau nei parą ir vyko tik Frankfurto, Berlyno ir Miuncheno oro uostuose. Dėl ankstesnių streikų bendrovė buvo priversta atšaukti per 500 skrydžių. Nuostoliai, patirti dėl streiko, vertinami 5-10 mln. eurų per parą. Apie pusantro tūkstančio keleivių teko naktį iš antradienio į trečiadienį nakvoti Miuncheno ir Frankfurto oro uoste dėl atšauktų ar atidėtų skrydžių.

Streikas penktadienį prasidėjo 0.00 val. vietos laiku ir vyks visuose pagrindiniuose "Lufthansa" aptarnaujamuose oro uostuose. Pagal oro transporto bendrovės tinklapyje paskelbtą tvarkaraštį, rugsėjo 7 dieną bus atšaukta apie 1,2 tūkst. skrydžių.

"Mūsų įsitikinimu, šis streikas daro didžiulę finansinę žalą ir kenkia "Lufthansa" ženklo reputacijai", - teigia bendrovės vadovybė.

Kita Vokietijos oro transporto bendrovė "Air Berlin" planuoja streiko dieną keliems maršrutams skirti didelės talpos lėktuvus ir surengti papildomų skrydžių. Geležinkelio koncernas "Deutsche Bahn" ketina panaudoti papildomus traukinius ir pakviesti į talką stotyse daugiau darbuotojų, taip siekdamas užtikrinti normalų keleivių srautą. "Deutsche Bahn" rekomendavo visiems keleiviams iš anksto užsisakyti traukinių bilietus dėl planuojamo chaoso transporto sektoriuje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją