„Nei šiuo, nei kitu komandos nario pasirinkimo atveju prieš apsispręsdamas neaptarinėjau to su politikais ar valdybos nariais, niekada nesu sulaukęs jų klausimų ar įžvalgų šia tema“, – trečiadienį žiniasklaidai išplatintame pranešime nurodė jis.

E. Lazauskas pridūrė, kad visi LTG darbuotojai yra atrenkami per atrankas – tokiu būdu pasirenkamas stipriausias kandidatas, užtikrinami įvairovės, lygių galimybių ir skaidrumo principai.

„LTG korporatyvinių reikalų direktoriaus(-ės) atrankoje dalyvavo 36 kandidatai. Dalis jų kreipėsi patys, dalį pakvietė talentų paieškos partneriai „Alliance for Recruitment“. Su 16 stipriausių kandidatų kalbėjosi LTG personalo komanda. Su 5 atrinktais kandidatais kalbėjausi ir galutinį sprendimą priėmiau aš“, – sakė E. Lazauskas.

„Priėmęs sprendimą, apie jį informavau LTG Skyrimo ir atlygio komitetą.

Vykdydami atranką laikėmės visų viduje pasitvirtintų procedūrų ir aukščiausių skaidrumo principų. Tačiau matydami viešojoje erdvėje keliamus klausimus nusprendėme kreiptis į išorės audito bendrovę prašydami įvertinti vykusią korporatyvinių reikalų direktoriaus atrankos procedūrą bei pateikti ekspertines rekomendacijas ateities atrankoms“, – dar sakė E. Lazauskas.

Klausimus dėl A. Belickaitės ryšių su Laisvės partija viešojoje erdvėje iškėlė keletas žurnalistų, kurie pastebėjo, jog ekonomikos ir inovacijų viceministro Vinco Jurgučio žmona įsidarbino „Lietuvos geležinkelių grupės“ (LTG) korporatyvinių reikalų direktore.

Žurnalistas Edmundas Jakilaitis suabejojo, ar A. Belickaitės paskyrimas į LTG yra skaidrus, mat, ji yra glaudžiai susijusi su Laisvės partija ir yra artima šios politinės jėgos lyderės Aušrinės Armonaitės draugė. Be to, E. Jakilaitis nurodo, kad LTG yra pavaldi Susisiekimo ministerijai, o šią, pagal galiojančius valdančiosios koalicijos partijų susitarimus, kontroliuoja Laisvės partija.

Visuomenininkas Andrius Tapinas paviešino daugiau istorijos aplinkybių – pasak jo šaltinių, susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė yra buvusi A. Belickaitės ir A. Armonaitės klasiokė. Be to, anot A. Tapino, LTG valdybos narė Dalia Andrulionienė buvo A. Belickaitės vadovė ankstesnėje darbovietėje. Žurnalistas pažymėjo ir tai, kad prieš keletą metų A. Belickaitė konsultavo Trakų „laisviečius“ rinkiminės kampanijos klausimais.

Pati A. Belickaitė neneigia savo ryšio su Laisvės partija, tačiau jaučiasi rami dėl savo veiksmų. Ji tvirtina, kad dirbo su politine jėga kaip laisvai samdoma konsultantė. Taip pat ji nurodo gavusi darbo pasiūlymą iš atrankos agentūros „Alliance for recruitment“ – su „laisviečiais“, anot jos, šis sprendimas ir darbo pasiūlymas nebuvo aptarinėjamas.

Tuo metu A. Belickaitės vyras, ekonomikos ir inovacijų viceministras V. Jurgutis nutarė kreiptis į Vyriausiosios tarnybinės etikos komisiją, prašydamas įvertinti ir atlikti tyrimą dėl galimo privačių ir viešųjų interesų konflikto.