Bendrovė per „NasdaqVilniaus biržą pranešė, kad rugpjūčio 27 dieną akcininkų susirinkime bus sprendžiama dėl „Vorutos“, „Romuvos“, „Deltuvos“ ir „Raguvos“ pardavimo. Laivo „Ventos“ pardavimui pritarta dar birželio viduryje.

Įmonė nurodo, kad laivai bus parduodami už rinkos vertę.

Susisiekimo ministro patarėjas Ričardas Slapšys BNS teigė, kad akcininkų sprendimo dėl laivų pardavimo reikia norint sudaryti galimybę ateityje juos parduoti, tačiau tai nereiškia, kad visi 4 laivai bus parduodami.

„Greičiausiai derybų metu tarp juridinių asmenų buvo sutarta, kad nekiltų komplikacijų ir kreditoriai paprasčiausiai turėtų galimybę susigrąžinti lėšas“, - BNS sakė R.Slapšys.

Įmonės akcininkai susirinkime taip pat spręs dėl „Ventos“ įkeitimo „Lietuvos geležinkeliams“ už 3 mln. eurų paskolą.

Šiuo metu 4 LJL laivai yra areštuoti skirtinguose pasaulio uostuose, dar vienas laivas liepos pabaigoje atplaukė į Klaipėdos uostą.

Valstybės valdomi „Lietuvos geležinkeliai“ ketvirtadienį pasiekė žodinį susitarimą su pagrindiniu LJL kreditoriumi SEB banku dėl paskolos sąlygų ir penktadienį turėtų pervesti bent dalį 3 mln. eurų paskolos.

Sąlygose numatyta, kad SEB bankas laivo „Venta“ pirminio įkeitimo teisę perleidžia „Lietuvos geležinkeliams“, o bankui liks antrinio įkeitimo teisė. Šiuo metu visi 5 LJL laivai yra įkeisti SEB bankui.

„Lietuvos geležinkeliai“ buvo vieninteliai atsiliepę į 20 mln. eurų skolų turinčios LJL kvietimą suteikti 3 mln. eurų paskolą.

LJL akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Papildomajame prekybos sąraše.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)