Kaip teigiama pranešime, taip pat prašoma įvertinti galimybes papildyti vakcinacijos nuo koronaviruso prioritetines grupes, į jas įtraukiant transporto sektoriuje dirbančius vairuotojus.

„Esame pasirengę mokėti už skiepus savo darbuotojams, jei valstybė leistų juos įsigyti, kai jau būtų gaunami pakankami kiekiai iš gamintojų. Taip pat esame pasiruošę bendradarbiauti padėdami rengti tvarkas ir koordinuoti procesus, jei būtų nuspręsta transporto sektoriaus darbuotojus įtraukti į prioritetinę vakcinacijos grupę“, – sako „Linavos“ generalinis sekretorius Zenonas Buivydas.

Asociacijos „Linava“ prezidento Romo Austinsko teigimu, vairuotojai patiria dideles rizikas užsikrėsti koronaviruso atmainomis, kurios jau pradėjo plisti ir Lietuvoje.

„Su ypač didele rizika susiduria šalies viduje dirbantys keleivinio transporto vairuotojai, kurie neturi galimybės būti socialiniame burbule, nes negali išvengti kontaktų, kai nuolat keliauja iš vienos vietovės į kitą veždami keleivius, krovinius, pristatydami siuntas. Su rizika užsikrėsti koronavirusu ir jo atmainomis susiduria ir tolimųjų reisų vairuotojai, kurie užtikrina, kad nesutriktų maisto ir kitų būtinų prekių tiekimo grandinės tarp Lietuvos ir Europos šalių“, – sako R. Austinskas.

Šalies transporto sektoriuje dirba daugiau kaip 70 tūkst. vairuotojų, veiklą vykdo beveik 5000 įmonių, tačiau, anot „Linavos“, sektorius pamažu traukiasi dėl nepalankių sąlygų Lietuvoje savo veiklai plėtoti.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)