„Manau, kad Lietuvos vežėjai važiuos per Baltarusiją, kaip ir važiavo“, – BNS antradienį sakė Romas Austinskas.

Tačiau, pasak jo, sienos kirtimas įvažiuojant į Baltarusiją yra apsunkintas – šios šalies muitinė įvažiuojančius vilkikus tikrina „labai akylai“.

„Mes turime apsunkintą sienos kirtimą jau seniai – išvažiuojant iš Lietuvos į Baltarusiją jų muitinės tarnybos labai akylai žiūri į mus kaip vežėjus, dažnai krovinius tikrina stipriau ir netgi vykdomi fiziniai perkrovimai“, – sakė jis.

Anot jo, pastaruoju metu pailgėjo vilkikų eilės Lietuvos-Baltarusijos pasienyje, nors dar iki sekmadienio pavyko atidaryti Tverečiaus postą, kur sieną kerta tušti vilkikai.

„Eilės yra didelės, pailgėjusios ir mes džiaugiamės, kad iki įtempto sekmadienio mums pavyko Lietuvos iniciatyva, Baltarusijos sutarimu atidaryti kelio postą Tverečius-Vidžiai, kur važiuoja tuščios transporto priemonės“, – teigė R. Austinskas.

„Čia yra bendros laimėjimas, reikalingas tiek Lietuvos, tiek Baltarusijos vežėjams, bet ir ten šiuo metu susidarė tuščių automobilių eilės“, – pasakojo „Linavos“ prezidentas.

Anot jo, Baltarusijos muitinės reakcija po sekmadienio įvykių, Minskui priverstinai nutupdžius į Vilnių skridusį civilinį lėktuvą, geriau pasimatys maždaug po savaitės.

„Bet mes matome dar vieną dalyką, kad visi tikrinimai yra papildomos pajamos, kurias jie susirenka į savo biudžetą iš mūsų vežėjų. Kažkuria prasme ta valstybė lupikauja“, – teigė R. Austinskas.

URM pirmadienį paskelbė primygtinai rekomenduojanti nevykti į Baltarusiją, o ten esantiems lietuviams palikti šią šalį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)