Pernai Andrejaus Melničenkos 142,5 m ilgio jachta pirmą kartą išplaukė į jūrą prie Kylio Vokietijoje, informuoja dailymail.co.uk.

Jachtoje – aštuoni aukštai, sraigtasparnių nusileidimo aikštelė denyje, taip pat povandeninis stebėjimo kambarys. Manoma, kad tai viena didžiausių jachtų pasaulyje.

Tiesa, Kremliui palankus portalas Life.ru rašo, kad vokiečių laivų statytojai padarė klaidų, todėl 405,2 mln. eurų vertės jachta dėl gramzdumo ir sunkumo problemų negali išplaukti iš Baltijos jūros.
Viename laivybos kelyje iš Baltijos jūros, esančio tarp Danijos ir Švedijos, galimas maksimalus laivų aukštis yra 57 m, na o minėtos jachtos aukštis – 90 m.

Gretimame Drogdeno kanale tarp Danijos ir Vokietijos maksimalus gylis – 8 m, bet milijardieriaus jachtos gramzda yra nuo 8 iki 10 m.

Alternatyviame laivybos kelyje „Great Belt“ tarp Danijos Zealando ir Funeno salų maksimali gramzda – 15,4 m., tačiau maksimalus laivo aukštis – 65 m. dėl kelyje esančio tilto aukščio.
Life.ru citavo vieną su laivyba susijusį šaltinį, sakiusi, kad jachtai būtų didžiulė avarijos tikimybė, jei ji plauktų iš Baltijos jūros per Drogdeno kanalą.

Life.ru rašė, kad jachtos stiebų neįmanoma nuimti ar sulankstyti, kad būtų sumažintas jachtos aukštis.

A. Melničenkos atstovai spaudai neatsakė į klausimą, kaip jachta išplauktų iš Baltijos jūros.

Jachtą suprojektavo prancūzas Philippe Starckas, pastatė Vokietijos laivų statykla „Nobiskrug“.

Jachtos burių dydis prilygsta futbolo aikštės dydžiui, jos reguliuojamos hibridiniu dyzelinu ir elektra varomu įtaisu. Jachtoje yra vietos 20-iai svečių ir 54-iems įgulos narams.

Jachta – patobulintas milijardieriaus jachtos „Motor Yacht A“ variantas. Pirmoji kainavo 210,9 mln. eurų.

A. Melničenka taip pat turi „Boeing 737“, tačiau dabar jis domisi jachtomis.

Rusų oligarchas susikrovė turtą, dirbdamas bankininkystės sektoriuje, vėliau tapo pramonininku.

44 m. milijardieriaus žmona – serbė modelis Aleksandra.

Lietuvoje veikianti trąšų gamykla "Lifosa" priklauso Rusijos bendrovei „EuroChem“, kurios akcininkas yra A. Melničenka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)