„Krovinių pervežimai su TIR knygelėmis į Rusiją aktualūs ne tik Lietuvos, bet ir Lenkijos, Latvijos įmonėms. Šiuo metu laukiame, kol bus publikuotas sąrašas, kuriame bus nurodyti muitinės postai, įtraukiami į TIR sistemą – pranešama, kad jie bus pasirinkti atsižvelgiant į postų infrastruktūrą ir krovinių intensyvumą“, – BNS sakė „Linavos“ TIR departamento direktorius Heliodoras Giedrys.

Anot jo, jeigu į sąrašą pateks Sebežas Latvijos–Baltarusijos pasienyje, Narva Estijos–Rusijos pasienyje arba Sovetskas Lietuvos–Kaliningrado srities pasienyje, vežėjams tai bus itin gera žinia, reiškianti TIR sistemos atsigavimą. Laukiama, kad konkretūs postai bus paskelbti šeštadienį, tačiau, kaip BNS sakė H.Giedrys, kol kas sąrašo nėra.

Rusijos Federalinė muitinės tarnyba pratęsė 2004 metų sutartį su nacionaline vežėjų automobiliais asociacija ASMAP dėl įsipareigojimų, susijusių su TIR sistema.

Tarptautinė kelių transporto sąjunga IRU pasveikino tokį Rusijos sprendimą ir teigia, kad ji ketina bendradarbiauti su visomis Rusijos institucijomis, kad TIR sistema būtų saugesnė ir patikimesnė. Žinią dėl TIR sistemos atkūrimo Rusijoje patvirtino ir Jungtinių Tautų Administracinis komitetas.

Rusija TIR sistemos atsisakė beveik prieš dvejus metus, todėl jos pareigūnai turi vieni kontroliuoti pervežimų srautą bei papildomai tikrinti automobilius su kroviniais. Dėl to didėja eilės pasienyje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)