Ligšiolinis Lietuvos oro uostų vadovas M. Gelžinis įmonei vadovavo daugiau nei ketverius metus – nuo 2018 m. kovo. Sprendimą pasitraukti iš pareigų jis priėmė įvertinęs tai, kad įgyvendino visus pagrindinius kadencijos pradžioje keltus tikslus, o organizacija artimiausiu metu iš valstybės įmonės tampa akcine bendrove.

Lietuvos oro uostams tapus akcine bendrove valstybė ir Susisiekimo ministerija liks vieninteliu įmonės akcininku ir turto savininku. Įgyvendinant pertvarką daug dėmesio bus skiriama ir nacionaliniam saugumui užtikrinti.

Vienas iš svarbių būsimų valdysenos pokyčių įgyvendinant šį sprendimą susijęs su sustiprintu valdybos vaidmeniu oro uostų valdyme – valdyba rinks bendrovės vadovą, tvirtins bendrovės strategiją, taip pat dalis kitų šiuo metu Susisiekimo ministerijai priskirtų valdymo funkcijų bus perskirstyta bei deleguota pagal atsakomybes pačios organizacijos lygmeniu. Teisinio statuso keitimas vyksta remiantis Vyriausybės ir Seimo sprendimais bei Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) rekomendacijomis, kuriomis siūloma mažinti politinę įtaką valstybės valdomoms įmonėms.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją