„Lietuvos geležinkeliai“ pranešė, kad sutarė bendradarbiauti dėl krovinių gabenimo įvairiarūšiu transportu su viena didžiausių krovinių gabenimo geležinkeliais įmonių Lenkijoje „PKP Cargo“.

Tai numatantį susitarimą bendrovių vadovai pasirašė rugsėjo 5 dieną, kai Lenkijoje, Krynicoje, vyksta tarptautinis Ekonomikos forumas. Bendradarbiavimo susitarimu „Lietuvos geležinkeliai“ ir „PKP Cargo“ sieks užtikrinti skatinti pervežimus tarp Lietuvos ir Lenkijos, plėtoti įvairiarūšio transporto projektus.

„Kartu su „PKP Cargo“ plėtosime krovinių pervežimus įvairiarūšiu transportu. Toks vežimo būdas taupys ne tik krovinių siuntėjų ir vežėjų patiriamas sąnaudas, bet ir mažins aplinkos taršą, spūstis, triukšmą, eismo įvykius keliuose bei kitą neigiamą kelių transporto poveikį aplinkai“, – pranešime cituojamas „Lietuvos geležinkelių“ Krovinių vežimo direkcijos vadovas Egidijus Lazauskas.

„Lietuvos geležinkeliai“ valdo intermodalinius terminalus Vilniuje, Kaune, Šeštokuose, kur perkraunami konteineriai ir puspriekabės. Tuo metu „PKP Cargo“ valdo 25 perkrovimo terminalus Europoje, iš jų – 4 intermodaliniai.

Susitarimas numato, jog bendrovės kitąmet geležinkeliu pradės teikti krovinių pervežimo paslaugas „nuo durų iki durų“ principu, sujungiant „PKP Cargo“ terminalus su „Lietuvos geležinkelių“ valdomais intermodaliniais terminalais. Dėl konkrečių pervežimo sąlygų Lietuvos geležinkeliai“ ir „PKP Cargo“ sieks sutarti iki šių metų pabaigos.

„PKP Cargo Group“ yra antra didžiausia Europoje krovinių vežimo geležinkelio transportu bendrovė, kurios metinės pajamos siekia 4,55 mlrd. zlotų, per metus ji perveža 116 mln. tonų krovinių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)