Tarnybos direktorė Diana Vilytė mano, kad geriausiai būtų vidaus sandorių visai atsisakyti.

„Lėšos naudojamos neracionaliai. Jeigu veiktų normali konkurencija, jos galėtų grįžti dividendų pavidalu. Turint omenyje visą Lietuvos situaciją, kur mums trūksta ir reikia pinigų ir pensijoms, ir švietimui, ir sveikatos apsaugai, tikrai rastume, kur juos panaudoti. Patys vidaus sandoriai savo esme yra patogus ir geras instrumentas, tik „Lietuvos geležinkeliai“, matyt, nesinaudoja tuo instrumentu kaip patogiu, kad iš tikrųjų darytų tai efektyviai ir greitai, o naudoja kitais tikslais. Mes siūlome tokį kraštutinį sprendimą – šiuo metu atsisakyti vidaus sandorių instrumento“, – pasakojo D. Vilytė.

AB „Lietuvos geležinkeliai“ generalinio direktoriaus A. Montrimo nurodymu yra sustabdomos naujų vidaus sandorių inicijavimo procedūros tol, kol sprendimo būdai nebus suderinti su Viešųjų pirkimų tarnyba ir LR susisiekimo ministru. Jau pradedamos konsultacijos su VPT vadove Diana Vilyte – pirmasis susitikimas numatytas rytoj.

„Manome, kad rasti būdus, kaip išspręsti vidaus sandorių sudarymo klausimą, svarbu ne tik mūsų bendrovei, bet ir kitoms valstybės bei savivaldybių valdomoms įmonėms“, - teigiama „Lietuvos geležinkelių“ atsiųstame komentare.