Lentvaryje, kur yra judriausia pervaža Lietuvoje, iki 2021-ųjų bus įrengta viena saugiausių ir moderniausių pervažų Europoje, spaudos konferencijoje sakė M. Bartuška.

„Virš pervažos bus nuteistas viadukas, dėl to automobiliams nebereikės kirsti pervažos, o traukiniams - stoti. Šiuo metu jau vyksta projektavimo darbai. Tikiuosi, kad per ateinančius 2-3 metus jau turėsime galutinį produktą ir galėsime atidaryti saugią pervažą“, - sakė bendrovės direktorius.

Planuota, kad dviejų lygių pervažai reikės 13 mln. eurų, dabar projektas suefektyvintas, ir išsikeltas tikslas ją įrengti už 7 mln. eurų.

Tuo periodu bus įrengta ir dar viena dviejų lygių pervaža tarp Vilniaus ir Klaipėdos. Pagal investicijų programą, taip pat bus patobulintos 10 pervažų, jose įrengiant išmaniąsias technologijas.

„Kiekvienais metais tas programas plečiame“, - sakė M. Bartuška.

Spaudos konferenciją „Lietuvos geležinkeliai“ surengė Europoje prasidėjusios Pervažų savaitės proga.

Šią savaitę Lietuvoje bus vykdomi specialūs reidai, švietimo ir socialinės akcijos vairuotojams, pėstiesiems.

Saugaus eismo ekspertai teigia, kad Lietuvoje, kaip ir kitose šalyse, stebima tendencija, jog dažna žūčių priežastimi tampa naudojamos technologijos.

Mobilieji telefonai ir ausinukai šiemet jau pražudė 19 metų jaunuolį Vilniuje ir 13 metų mergaitę Zokniuose. „Lietuvos geležinkelių“ teigimu, įnikę į išmaniuosius įrenginius jie neišgirdo artėjančio traukinio. Tokia pat tragedija ištiko pernai Mažeikiuose šalia geležinkelio ėjusį 16 metų paauglį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)