Bendrovė savo interneto tinklapyje atskleidė informaciją apie vidaus sandorius, kurie buvo sudaryti su antrinėmis bendrovėmis Lietuvos geležinkelių tiesimo centras, „Gelsauga“, „Geležinkelių projektavimas“, Vilniaus lokomotyvų remonto depas ir Geležinkelių aplinkosaugos centras.

„Lietuvos geležinkeliai“ nurodo pirktas paslaugas, sutarčių sudarymo datas ir jų vertę. Informacija apie antrinių įmonių samdytus subrangovus ir medžiagų tiekėjus kol kas neatskleidžiama.

Laikinasis bendrovės vadovas Andrius Montrimas sako, jog visi subrangovai bus paskelbti kitą savaitę, nes surinkti šią informaciją reikia laiko. Tačiau jis susitikime su žurnalistais pabrėžė, kad nebus atskleista konfidenciali sutarčių informacija, pavyzdžiui, subrangovų pasiūlyta kaina.

Su penkiomis antrinėmis įmonėmis „Lietuvos geležinkeliai“ pernai sudarė 178 vidaus sandorius, kurių bendra vertė - 88,764 mln. eurų. Didžiausios sutartys sudarytos su saugos paslaugų įmone „Gelsauga“: už apsaugos paslaugas jai turėtų būti sumokėta 26,62 mln. eurų (sutartis galioja iki 2019-ųjų sausio pabaigos), o patalpų ir teritorijos, traukinių bei kitos bėginės technikos valymą, želdynų priežiūros darbus - 12,637 mln. eurų (sutartis galioja iki 2018 rugpjūčio pabaigos).

Su „Geležinkelių projektavimu“ sudarytos gamybinio pastato rekonstrukcijos sutarties vertė siekia 3,469 mln. eurų, rekonstrukcijos darbų Draugystės geležinkelio stotyje Klaipėdoje sutarties - 2,587 mln. eurų.

Su Geležinkelių aplinkosaugos centru pasirašytos krovininių vagonų paruošimo sutarties vertė yra 2,819 mln. eurų. Kitų 2015 metais sudarytų sutarčių vertė yra mažesnė kaip po 2 mln. eurų.

Šiemet „Lietuvos geležinkeliai“ su penkiomis antrinėmis įmonėmis sudarė 204 vidaus sandorius - jų bendra vertė yra 28 mln. eurų. Didžiausios sutartys sudarytos su Lietuvos geležinkelių tiesimo centru - dėl kelio remonto (1,981 mln. eurų), atliekų tvarkymo (1,49 mln. eurų), nuotekų tvarkymo ir biotualetų administravimo (1,37 mln. eurų), atsarginių dalių pirkimo (1,3 mln. eurų), tilto remonto darbų (1,1 mln eurų).

Kitų šiemet pasirašytų vidaus sandorių vertė yra mažesnė kaip po 1 mln. eurų.

Portalas 15min.lt pranešė, kad „Lietuvos geležinkeliai“ su antrinėmis įmonėmis 2011-2015 metais sudarė vidaus sandorių už 429 mln. eurų, o didelė jų dalis atiteko šių įmonių be konkursų samdytiems neatskleidžiamiems subrangovams. Be to, „Lietuvos geležinkeliai“ bendradarbiauja su Rusijos koncernu „Transmashholding“, kurio vienas akcininkų tiesiogiai susijęs su Rusijos karine pramone ir iš kurio antrinės įmonės 2012-2013 metais geležinkeliai konkurso pirko lokomotyvų važiuoklės rėmų už 44,92 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)