„Lietuvos geležinkelių“ valdyba praėjusią savaitę pritarė preliminarios 10 mln. eurų vertės investicijų projektui.

„Lietuvos geležinkelių“ atstovas spaudai Mantas Dubauskas BNS teigė, kad įmonė jau baigė ruožo projektavimo darbus ir artimiausiu metu skelbs rangovo konkursą.

„Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška ir Lenkijos „Orlen“ vadovas Danielis Obajtekas antradienį Mažeikiuosepaklojo simbolinį numatomo atstatyti ruožo bėgį.

„Šis bėgio padėjimas turi didelę ne tik ekonominę, bet ir simbolinę reikšmę. Sprendžiami tie nesusipratimai, kurie buvo praeityje tarp „Lietuvos geležinkelių“ ir „Orlen“ bendrovės“, – spaudos konferencijoje Mažeikiuose sakė susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Beveik 28 mln. eurų vertės Europos Komisijos baudą už Rengės ruožo išardymą pernai gavę „Lietuvos geležinkeliai“ ruožą planuoja atstatyti iki 2019 metų pabaigos.

Anksčiau skaičiuota, kad kelio atstatymas kainuos apie 20 mln. eurų, tačiau dabar, pasak „Lietuvos geležinkelių“, jo vertė gali siekti 10 mln. eurų.

Rengės ruožas išardytas 2008 metais. Pernai Komisijos įmonei skirtą 27,87 mln. eurų baudą „Lietuvos geležinkeliai“ sumokėjo sausio pradžioje, o pernai gruodį Europos Sąjungos (ES) Bendrajam Teismui Liuksemburge pateikė skundą prieš EK.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)