Konteinerių traukinys "Merkurijus" - yra bendras Lietuvos, Rusijos ir Baltarusijos geležinkelių projektas ir jis panašus į prieš dvejus su puse metų pradėtą įgyvendinti mišriųjų vežimų traukinio "Vikingo" projektą, pranešė bendrovė "Lietuvos geležinkeliai".

Abu minėti traukiniai krovinius pristato į paskirties vietą per gerokai trumpesnį laiką ir pigesniu tarifu. Skirtingai nei "Vikingas", traukinys "Merkurijus" gabens tik konteinerius.

Pirmasis traukinys iš Lietuvos į Maskvą išvyks liepos 23 dieną. Vagonai su konteineriais išvyks iš Klaipėdos ir Kaliningrado uostų, atvyks į Vaidotų stotį, kurioje iš šių vagonų suformuotas traukinio "Merkurijus" sąstatas bus išsiunčiamas Maskvos kryptimi į galinę Kuncevo-2 stotį. Atgal traukinys iš Kuncevo-2 stoties atvyks į Vaidotų stotį, kurioje vagonai su konteineriais bus rūšiuojami ir dviem skirtingais traukiniais pasieks Klaipėdos bei Kaliningrado uostus.

Vežantiems konteinerius traukiniu "Merkurijus" bus teikiamos papildomos logistikos paslaugos, leidžiančios konteinerius pristatyti nuo durų iki durų, o krovinio siuntėjui ir gavėjui - pasirinkti tinkamiausią logistinės grandinės modelį.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją