Sėkmės atveju Lietuva gali tikėtis nuo 17,5 mln. iki iki 20 mln. eurų investicijų. Be to, būtų sukurta apie 300 naujų darbo vietų, rašo dienraštis "Lietuvos žinios".

Lietuvoje JAV kompanija perspektyviausiomis vietomis investuoti laiko Kauno arba Klaipėdos laisvąsias ekonominės zonas, nes jose veikiančioms įmonėms taikomos pelno, nekilnojamojo turto, kelių ir kitų mokesčių lengvatos, kurios išlieka ir Lietuvai įstojus į Europos Sąjungą.

Taip pat neatmetama galimybė, kad naujoji "Ford" gamykla galėtų išaugti išaugti šalia Panevėžio kompresorių gamyklos "Aurida" teritorijos.

"Ford" atstovai įvertino Lietuvą kaip investicijoms patrauklią šalį, kurioje palanki mokesčių sistema, netrūksta kvalifikuotos darbo jėgos bei pakankamas politinis stabilumas.

Teigiama, kad susidomėjimas Lietuva padidėjo ir dėl geros geografinės padėties - šalis ribojasi su NVS valstybėmis, kurios yra pagrindinės žaliavų tiekėjos, o realizuoti produkciją padėtų gerai išplėtota transporto sistema.

Vienu iš Lietuvos privalumų minima narystė Europos Sąjungoje.

Pernai pasibaigus didžiųjų Lietuvos įmonių privatizavimui, tiesioginių užsienio investicijų Lietuva pritraukė rekordiškai mažai - 800 mln. litų. Specialistų teigimu, plyno lauko investicijas Lietuvoje labiausiai stabdo prastai išplėtota infrastruktūra ir biurokratija.