Projektas „Nord Way“ buvo pradėtas vykdyti 2008 m., vėliau dėl krizės įšaldytas (kai sandėlių nuomotojų sumažėjo 50 proc.). Dabar vykdytojai planuoja 2011 m. lapkritį pateikti eksploatuoti 40 tūkst. kvadratinių metrų. Komplekso kvadratinio metro nuomos kaina bus 100 dolerių (252 Lt). Antro statybų etapo pabaiga (60 tūkst. kvadratinių metrų), priklausomai nuo paklausos rinkoje, numatoma 2012 ar 2013 m.

Projekto vertė – 100 mln. dolerių (252 mln. Lt). „Hanner“ ir „Girteka“ investuoja į projektą lygiomis dalimis. Šiuo metu į projektą „Nord Way“ investuota 30 mln. dolerių (75,8 mln. Lt). Investuotojai tikisi, kad investicijos atsipirks per septynerius metus.

Tyrėjų teigimu, Šušarų teritorijoje ir šiaip daug sandėlių, kurie vidutiniškai užpildyti 80 proc. Vis tik analitikai mano, kad „Hanner“ ir „Girtekos“ projektas gali būti sėkmingas, kadangi turėtų pritraukti stambių nuomotojų, kuriems galės pasiūlyti dideles patalpas.

„Knight Frank Sankt Peterburg“ sandėliavimo ir pramonės skyriaus duomenimis, šiuo metu A klasės sandėlių kvadratinio metro nuoma kainuoja 100 dolerių. Pirmą pernai metų pusmetį vidutinė kvadratinio metro nuomos kaina buvo 80 – 95 doleriai (202 –240 Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją