„Turkish Airlines“ skelbiasi turėdami vieną jauniausių lėktuvų parkų Europoje ir šiai dienai operuoja 335 orlaivius iš kurių net 224 yra siauro fiuzeliažo, 88 plataus ir 23 krovininiai lėktuvai. Šiems orlaiviams aptarnauti kompanija turi beveik 5000 pilotų, tačiau su užsibrėžtais orо bendrovės tikslais, pilotų poreikis sparčiai auga – iki 2023 oro linijų operuojamų orlaivių skaičius išaugs iki 500 vienetų. Skaičiuojama, jog vienam orlaiviui aptarnauti vidutiniškai reikia 6-8 pilotų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Galimybė pritraukti tokio lygio klientą ne tik į „BAA Training“, bet tuo pačiu ir į Lietuvą, rodo, jog mūsų aviacinės verslo galimybės ne tik pasiekusios tarptautinius standartus, bet dar ir galinčios sėkmingai konkuruoti rinkoje. Ilgametė patirtis aviacinių mokymų rengime, sėkmingai vykstančios kitos kadetinės programos su oro linijomis, bei gerokai praplėsta mokymų infrastruktūra leidžia užtikrinti aukštą mokymų kokybę bei patenkinti auganti oro linijų poreikį aviaciniam personalui“, komentuoja Eglė Vaitkevičiūtė, „ BAA Training“ generalinė direktorė.

Nuo 2016 metų bendradarbiaudama su oro linijomis „BAA Training“ pradėjo 6 kadetines programas ir šiuo metu savo pradinių pilotų mokymų mokykloje turi daugiau nei 250 studentų. Augant mokymų poreikiui įmonė investavo daugiau nei 12 mln. į mokymų įrangą ir patalpas: pradinių pilotų mokyklos orlaivių parkas išplėstas 40 procentų, įsteigta skrydžių bazė Ispanijoje užtikrinanti skrydžius visus metus. Tuo tarpu tipo kvalifikacijos mokymų poreikiui užtikrinti kompanija įrengė du papildomus realaus skrydžio treniruoklius Vilniuje bei išplėtė tarptautinį tinklą – šiuo metu per partnerius operuodami 105 treniruoklius 40 lokacijų visame pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)