Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius prašo pateikti išvadą, ar naujas įstatymas atitinka Europos Sąjungos teisę, pranešė ministerija.

„Šiemet Vokietijoje įsigaliojęs Minimalaus darbo užmokesčio įstatymas taikomas ir užsienio įmonėms, dirbančioms šioje šalyje, ir visiems vežėjams, tranzitu per ją gabenantiems keleivius ir krovinius. Esu susirūpinęs, kad šiuo įstatymu sudaromos prielaidos nesąžiningai konkurencijai, kuri turės neigiamos įtakos mūsų vežėjų veiklai“, – pranešime spaudai sakė R. Sinkevičius.

Įstatymas numato, kad užsienio vežėjų vairuotojams Vokietijoje būtų mokama ne mažiau kaip minimali alga – 8,5 euro už valandą. Pažeidus tvarką ir nepateikus informacijos Kelno muitinei, Lietuvos vežėjams grės 30 tūkst. eurų bauda.

Susisiekimo ministras taip pat išreiškė susirūpinimą Prancūzijos ir Belgijos įstatymais, kurie draudžia vairuotojams miegoti vilkikų kabinose.

Lietuvos nacionalinės vežėjų asociacijos „Linava“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius BNS šią savaitę sakė, kad dėl naujų Vokietijos reikalavimų asociacija jau kreipėsi į Tarptautinę kelių transporto sąjungą IRU, Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją ir Lietuvos europarlamentarus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (590)