Registrų centro duomenimis, įmonė įregistruota balandžio 10 dieną, jai vadovauja Maciejus Witczakas, o vienintelis akcininkas yra Lenkijos įmonė „Laude Smart Intermodal“.

„Laude“ užsiima intermodaliniais krovinių pervežimai – jai priklauso intermodaliniai traukiniai Lenkijoje, Rusijoje, Ukrainoje ir Moldovoje. „Laude“ turi antrines įmones Kaliningrado srityje ir Ukrainoje.

Lietuva, Latvija ir Estija šiuo metu įgyvendina europinės vėžės geležinkelio „Rail Baltica“ projektą. Lietuva jau yra nutiesusi vėžę nuo Lenkijos sienos iki Kauno, o šių metų pabaigoje ji bus sujungta su Kauno intermodaliniu terminalu Palemone.

„Rail Baltica“ kaštų ir naudos analizės atnaujinimą atlikusios „Ernst & Young Baltic“ skaičiavimais, projektas turėtų gerokai padidinti krovinių ir keleivių skaičius Baltijos šalyse.

Skaičiuojama, kad 2030 metais blogiausiu atveju krovinių skaičius „RailBaltica“ turėtų siekti 13 mln. tonų, geriausiu – 19,5 mln. tonų, o 2055 metais – atitinkamai 16 mln. ir 25,2 mln. tonų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)