„Tie kroviniai, kurie yra sankcionuoti, į Klaipėdos uostą neatvyksta. Laivai su Rusijos vėliava į Klaipėdos uostą neatvyksta“, – penktadienį „Verslo žinių“ organizuotame Klaipėdos ekonomikos forume kalbėjo A. Latakas.

Pasak jo, Klaipėdos uoste dar yra likusių nesankcionuotų rusiškų krovinių. Tačiau nauji kroviniai iš karą Ukrainoje vykdančios valstybės, įvedus naujus ES ribojimus, greičiausiai apskritai negalės patekti į Klaipėdos valstybinį uostą, prognozuoja jo vadovas.

„Yra tam tikri kroviniai, kurie nėra sankcionuoti, ir uoste jie dar yra užsilikę. Po šeštojo sankcijų paketo turbūt nė vienas rusų krovinys negalės įvažiuoti“, – aiškino A. Latakas.

ELTA primena, kad nuo balandžio 16 d. įsigaliojo draudimas Rusijos laivams įplaukti į Europos Sąjungos uostus. Tai numato 5-asis Europos Sąjungos sankcijų paketas karą prieš Ukrainą vykdančiai Rusijai.

Uosto direkcija tuomet pabrėžė, kad draudimas galioja ir visiems laivams, kurie po vasario 24 d., kai Rusija pradėjo karą prieš Ukrainą, pakeitė Rusijos vėliavą arba registraciją į bet kurios kitos valstybės vėliavą arba registrą.

Uosto direkcijos duomenimis, praėjusiais metais Klaipėdos uoste lankėsi 122 laivai su Rusijos Federacijos vėliava. Iš viso pernai į Klaipėdos uostą atplaukė 6 tūkst. 552 laivai iš įvairių pasaulio valstybių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją