"Tokie žodžiai, kurie buvo pavartoti, jie prasilenkia su etika, jie tikrai buvo nepriimtini. Estijos ministras J.Partsas pat susisiekė su mūsų ambasada Taline, atsiprašė, kad buvo ne taip interpretuoti jo žodžiai", - sekmadienį televizijos TV3 žinios.

Nors premjeras Algirdas Butkevičius dėl Estijos ministro reikalavo šios šalies ambasadoriaus pasiaiškinimo, jis po J.Partso atsiprašymo kviečiamas į ministeriją nebus, pranešė TV3 žinios.

"Leidinyje "The Wall Street Journal" pacituoti Estijos ekonomikos ir susisiekimo ministro J.Partso žodžiai prasilenkia su elementaria diplomatija, pagarba kaimynams ir yra įžeidžiantys. Todėl Lietuvos ministras pirmininkas A.Butkevičius pavedė užsienio reikalų ministrui Linui Linkevičiui pakviesti Estijos ambasadorių Lietuvoje, kad šis paaiškintų situaciją", - reaguodama į Estijos ministro pasisakymą pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

"Derybos dėl projekto "Rail Baltica", kuris vienodai svarbus visoms trims Baltijos valstybėms, tebevyksta, o Lietuva stengiasi apsaugoti savo nacionalinius interesus – tai mūsų Vyriausybės pareiga. Norėtųsi tikėti, kad viešojoje erdvėje išsakyti Estijos ekonomikos ir susisiekimo ministro žodžiai kai kurių mūsų ministrų kabineto narių atžvilgiu yra nesusipratimas. Lauksime Estijos ambasadoriaus paaiškinimo", - pranešime buvo cituojamas premjeras A.Butkevičius.

"The Wall Street Journal" žurnalistui Estijos ekonomikos ir susisiekimo ministras J.Partsas pasakė, kad dabartinėje Lietuvos Vyriausybėje "yra kvailių". "Kai atėjo nauja valdžia, jie pasidavė "Lietuvos geležinkelių" įtakai. Lietuvos vyriausybė gaišta laiką", - cituojamas Estijos ministras.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (171)