Nuo 2016 m. galiojusi sutartis pratęsta dvejiems metams iki 2021 m. gruodžio 31 d. su galimybe ją toliau pratęsti atskiru šalių susitarimu. Pratęstu susitarimu tarp BNK ir KN numatomos šviesiųjų ir tamsiųjų naftos produktų, pagamintų Baltarusijos naftos perdirbimo gamyklose, krovos galimybės, praneša KN.

„Pratęsta bendradarbiavimo sutartis su BNK yra reikšmingas pasiekimas, įrodantis, kad tiek dėl investicijų į infrastruktūrą, tiek atsižvelgdami į besikeičiančius klientų poreikius gebame sėkmingai išlaikyti savo konkurencingumą Baltijos regione. Tęsiamas bendradarbiavimas ateityje leidžia mums tikėtis didesnių nei iki šiol naftos produktų krovos apimčių“, – pranešime cituojamas KN Naftos verslo direktorius, laikinai einantis generalinio direktoriaus pareigas, Darius Šilenskis.

Per pastaruosius 3,5 metų į Klaipėdos naftos terminalo infrastruktūros plėtrą KN nukreipė beveik 45 mln. eurų investicijų. Pasak D. Šilenskio, įgyvendinus investicinius planus KN naftos terminalas yra vienas pajėgiausių jūrinių naftos terminalų visame Baltijos jūros regione. Šiuo metu KN naftos terminale Klaipėdoje naftos produktai gali būti tiek iškrauti iš visų transporto priemonių, tiek pakrauti į visas transporto priemones.

KN su partneriais Baltarusijoje bendradarbiauja daugiau nei dešimt metų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)