Klaipėdos savivaldybė ištisinių gatvių dangos remonto darbų šiemet planavo atlikti už 6,4 mln. litų. Tačiau Lietuvos automobilių kelių direkcija skyrė perpus mažiau lėšų – 3,2 mln. litų.
Šiam tikslui savivaldybėms pinigai skiriami atsižvelgiant į gatvių ilgį, gyventojų ir automobilių skaičių. Lyginant su praėjusiais metais, pinigų skirta šiek tiek daugiau.

"Teko perpus sumažinti savo norus. Tačiau pinigų gatvių remontui niekada neužtenkame. Kad viską sutvarkytume, lėšų reikia dešimt kartų daugiau. Kol kas nėra šansų gauti daugiau pinigų. Nereikia pamiršti, kad kapitaliai tvarkome Minijos gatvę", – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Didesni remonto darbai šiemet bus atlikti Šilutės plento ruože nuo Statybininkų prospekto iki Smiltelės gatvės. Anot L.Dūdos, būtent čia ir yra prasčiausia situacija.

"Ištisai duobės. Kai kurios vietos pernai buvo suremontuotos. Tačiau šalia esantis asfaltas paseno. Pjauti šalia dar vieną griovį neapsimoka. Reikia dėti ištisinę dangą", – aiškino direktorius.
Kelios gatvės bus asfaltuojamos Smeltės kvartale, bus beigta tvarkyti Danės gatvė.
"Kas nori įsitikinti, ar tikrai gatvės Klaipėdoje prastos, tegul nuvažiuoja į Kauną. Pamatys, kad pas mus gatvės geros", – pabrėžė L.Dūda.

Duobių lopymui, ženklinimo atnaujinimui šiemet lėšų iš savivaldybės biudžeto skirta 990 tūkst. litų. Šie darbai jau prasidėjo. Anot L.Dūdos, tai ne vienkartinė akcija – pinigai skirti visiems metams.
Šaligatvių priežiūrai skirta 87 tūkst. litų. Iš šių lėšų bus remontuojami atskiri jų tarpeliai. Iš viso bus sutvarkyta apie 1000 kvadratinių metrų šaligatvių.

Rimtesniems jų remonto darbams skirta 200 tūkst. litų. Bus tvarkomi Šaltkalvių, Reikjaviko, Debreceno, Klaipėdos gatvių šaligatviai. Remontuojamos atkarpos sieks nuo 150 iki 800 metrų.
"Kai kur šaligatviai bus tvarkomi ir senomis medžiagomis. Tokius darbus numatoma atlikti prie buvusio "Viktorijos" viešbučio. Čia šaligatvis visas išvažinėtas. Bandysime kuoliukus įrengti, kad niekas nevažiuotų", – teigė L.Dūda.