Kad nebūtų netvarkingų arba jau nebeegzistuojančių firmų iškabų, rūpinasi savivaldybės Miesto tvarkymo ir Architektūros ir miesto planavimo skyriai.

Jų darbuotojai neslėpė, kad privačių įmonių savininkus dažnai tenka raginti, kad susitvarkytų iškabas ir reklamas.

Savivaldybės Architektūros ir miesto planavimo skyriaus vyriausiasis dailininkas Mindaugas Petrulis sakė, kad su kai kuriomis įmonėmis tenka aiškintis keletą metų.

„Nors ir nenorime kovoti, tačiau su „Klaipėdos miestprojektais“ niekaip nepavyksta susitarti, kad susitvarkytų klaidingą, nebeegzistuojantį pavadinimą“, - aiškino M.Petrulis.

Ženklo nekeis

Miestų statybos projektavimo institutas, kurio informacinis didelis ženklas stovi Taikos prospekte, jau nuo 1992 metų vadinasi „Klaipėdos miestprojektai“.

Negana to, kad tokios įmonės visai nebėra, ant ženklo puikuojasi kitokie užrašai, nuplėštos kelios pavadinimo raidės.

Įmonės sekretorė Irena Drąsutienė šį ženklą vadino „simboliu“ ir abejojo, ar kas nors ryšis jį nugriauti.

Miesto dailininko M.Petrulio nuomone, tai yra viešosios tvarkos pažeidimas, klaidinanti reklama, kuri būtinai turi būti likviduota.

Degalinės – apsileidusios

Kelio ženklais miesto savivaldybė taip pat nebespėja rūpintis.

M.Petrulis pasakojo, kad pora įmonių, klijavusių savo reklaminius lipdukus ant kelio ženklų, buvo priverstos pačios imtis valymo darbų.

Bendrovės „Sankryža“ darbuotojai kelio ženklus plauna du kartus per metus - pavasarį ir rudenį. Spalio viduryje visi uostamiesčio kelio ženklai turėtų blizgėti.

„Sankryžos“ direktorius Antanas Garjonas piktinosi, kad vandalai naudoja stiprios koncentracijos dažus, kurie nenusiplauna. Vis dažniau kelio ženklus tenka keisti. Per pastaruosius mėnesius buvo pakeista apie 70 ženklų.

Vienas ženklas kainuoja apie 130 litų. A.Garjoną piktino ir tai, kad degalinės nesugeba nusivalyti jų pačių teritorijoje stovinčių ženklų. „Teko ir kalbėtis, ir raštus rašyti, bet situacija nepasikeitė“, - teigė „Sankryžos“direktorius.

Patruliuos tarnyba

Miesto dailininkas M.Petrulis tikisi, kad įsteigta speciali tarnyba išsiaiškins, kur yra netvarkingų iškabų, ir padės jas demontuoti.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė pasakojo, kad demontuojanti firma kartu su licencijų skyriumi ir policijos pareigūnais tikrina, kam priklauso netvarkinga iškaba, ir tariasi, kas ją tvarkys.

I.Šakalienės teigimu, dėl to dažnai kyla konfliktų, nes firmų savininkai nenori prisiimti atsakomybės. „Netvarkingų iškabų savininkai turėtų suprasti, kad netvarkingos iškabos formuoja ir tam tikrą klientų nuomonę“, - teigė I.Šakalienė.