„Dėmesio, ieškome prapuolusios firmos, kuri pasišovė sutvarkyti mūsų kiemą! Visa savaitė, kai nematyti nė vieno darbuotojo. Iškniso ir pasiplovė... Jei taip bus dirbama, kiek laiko tas projektas tęsis? Gal ką gali paaiškinti mūsų valdžia?“ – socialiniame tinkle rašo Sigitas Kancevyčius.

Iškasinėti Vasario 16-osios g. 3 ir 5 bei Bažnyčių g. 9 namų kiemai žmonėms įžiebė viltį, kad pagaliau duobėti įvažiavimai bus sutvarkyti. Kaip sakė S.Kancevyčius, dėl gerų dalykų galima ir šiek tiek pakentėti, tačiau jau savaitę darbai nevyksta.

– Iškasinėjo ir paliko. Nuo pirmadienio darbininkų nematėme. Keletas žmonių buvo pasirodę kitame kiemo gale ir viskas. Gyvename miesto centre. Mašinų neturim kur pasistatyti, o dar iš kitur atvažiuoja ir palieka, jei tik laisva vieta parkavimui atsiranda. Kiek tai truks? Projektas metinis, tačiau viliamės, kad bent šilumos trasas iki šildymo sezono sutvarkys. Tai, kas vyksta šiuo metu, tėra darbų imitacija. Ir ne tik mūsų kieme. Jei atkreipėte dėmesį, Stoties gatvėje darbai vos juda. Kai medžius išpjauti, tai staigiai. Gal kam malkų prireikė? Atvažiavo į kiemą, nupjovė ąžuolą, iškasinėjo ir išvažiavo, – penktadienį „Tauragės kurjeriui“ kalbėjo S.Kancevyčius.

Pašnekovas patikino iš vieno darbininko sužinojęs, kad darbai nutrūko dėl projektavimo klaidų. Feisbuką apie sustojusius darbus S.Kancevyčius paskelbė, nes tokiu būdu tikisi atkreipti visuomenės, žiniasklaidos ir valdžios dėmesį.

– Tikiuosi, sureaguos. Jūs jau atkreipėte dėmesį, – sakė aktyvus visuomenininkas.

S.Kancevyčiaus įrašą tauragiškiai suskubo komentuoti. Tauragės moters užimtumo ir informacijos centro vadovė Nijolė Meilutienė rašo, kad pas juos situacija dar blogesnė, mat tiesiant šilumos trasas Prezidento gatvėje nebeliko kaip išeiti iš Prezidento g. 80 namo: „Sigitai, mūsų namas išvis apkasuose, net kokio tiltelio niekas nepadaro išėjimui iš namų. Žengi iš kiemo – tiesiai į apkasus. Kas kaip sugeba, iš namų einame, kas patvoriais, kas per kaimynų tvoras“. „Tauragės kurjeriui“ moteris sakė, kad ji iš savo kiemo išeina per kaimynų daržą.

Dėl kokių problemų sustojo darbai Vasario 16-osios gatvės kiemuose, ar tikrai kilo problemų dėl projektų ir kada darbai turi būti baigti, paklausėme Tauragės rajono savivaldybės administracijos. Kaip informavo Statybos skyriaus vyriausiasis specialistas Justinas Norkaitis, šiuo metu Vasario 16-osios g. 3, 5 ir Bažnyčių g. 9 namų kiemuose įgyvendinami trys projektai – automobilių stovėjimo aikštelės įrengimas, šiluminės trasos atnaujinimas ir buitinių nuotekų trasos atnaujinimas.

Automobilių stovėjimo aikštelės įrengimas esą bus vykdomas tik tada, kai bus įgyvendinti kiti du projektai. Atliekant statybos darbus, J.Norkaičio teigimu, nenumatytų aplinkybių visada atsiranda, tačiau jie esą sprendžiami darbų atlikimo metu ir šiuo atveju „neįtakoja darbų atlikimo termino“. Kaip informuoja savivaldybė, įvažiavimo ir automobilių stovėjimo aikštelės įrengimo darbai minėtuose kiemuose turi būti baigti iki kitų metų birželio 18 dienos – gyventojams teks pakentėti dar beveik metus.