Prieš tai rytą vandens lygis siekė 70 centimetrų. Lengvąsias transporto priemones ir gyventojus "Klaipėdos regiono keliai" perkelia specialiomis transporto priemonėmis, pranešė Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Ketvirtadienio vakarą potvynio vandeniui viršijus 80 centimetrų ribą, automobilių perkėlimas buvo nutrauktas. Penktadienį dieną jis buvo pakilęs iki 90 centimetrų

Potvynio zonoje Šilutės rajono ir Pagėgių savivaldybėse šeštadienį lankosi vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas. Ministras ir jį lydintys asmenys potvynio teritoriją apžiūrėjo sraigtasparniu. Ekstremalių situacijų komisija surengė posėdyje Pagėgių savivaldybėje ir rengia priemonių planą potvynio ištiktiems gyventojams pagelbėti.

Kartu su ministru D.A.Barakausku į potvynio zoną atvyko vidaus reikalų viceministras Žimantas Pacevičius, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Remigijus Baniulis ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Vainius Butinas. Pasitarime Pagėgiuose dalyvauja ir Seimo vicepirmininkas Kęstas Komskis.

Šilutės rajono savivaldybės ekstremalių situacijų komisija dėl potvynio grėsmės ketvirtadienį paskelbė ekstremaliąją situaciją Šilutės rajono savivaldybės Usėnų, Juknaičių, Šilutės, Rusnės, Saugų ir Kintų seniūnijose.

Trečiadienį Pagėgių savivaldybė taip pat svarstė skelbti ekstremalią situaciją, bet ji čia kol kas nepaskelbta. Anot savivaldybės atstovų, jei padėtis pablogės, ekstremali situacija gali būti paskelbta pirmadienį.

Netikėtas potvynis paskutinėmis 2012 metų dienomis Nemuno žemupyje kilo atšilus orui ir susigrūdus ledo lytims.

Potvynio vanduo pamaryje yra apsėmęs tūkstančius hektarų, apsėmus kelius sutriko susisiekimas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)