„Bus du maršrutai: vienas įprastas – iš Klaipėdos į Smiltynę, o antrasis – iš Klaipėdos, iš Šiaurės rago, tiesiai į Jūrų muziejų. Planuojam 4 reisus per dieną į Jūrų muziejų, kurie bus priderinti prie jūrų liūtų pasirodymų“, – pasakojo „Smiltynės perkėlos“ generalinis direktorius Darius Butvydas.

Tačiau keltų keleiviai naujoje vietoje patirs ir nepatogumų. Naujo keleivių terminalo pastato statybas pradėti „Smiltynės perkėla“ tikisi rudenį. Tad uždara laukimo salė, kavinė su terasa ant stogo pradėti veikti turėtų tik kitą sezoną. Be to, privažiuoti iki perkėlos Šiaurės rage galės tik taksi automobiliai. Kitiems čia vietos nėra.

„Automobilių turėtojams mes siūlysime stoti anoj Danės pusėje. Ten yra sutvarkyta puikiai teritorija automobiliams palikti ir reiks 200–250 metrų pažygiuoti pėsčiomis, pasigrožėti mūsų krantine“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas.

Vasarą bus tęsiamas klaipėdiečių ir miesto svečių itin pamėgtas koncertų plaukiant mariomis projektas „Muzikuojantis keltas“. Antrojo laivo denis savaitgalio naktimis virs naktinio klubo terasa.

„Smiltynės perkėlos“ vadovai tikina, kad kainos šį sezoną nekils.
Daugėja ir besinaudojančiųjų perkėlos paslaugomis – per pirmąjį metų ketvirtį automobilių srautas išaugo daugiau nei 20 proc., keleivių – apie 3 proc.