Bendrovė „Tyréns“ įsigyja visą „Kelprojekto“ įmonių grupę, kuriai priklauso ir dukterinė bendrovė Švedijoje „ICCON Infrastructure and City Consultants“, Lietuvos įmonės „Urbanistika“ bei „Kelvista“. „Kelprojekto“ įmonių grupėje dirba apie 250 darbuotojų. Bendra įmonių apyvarta 2017 m. siekė apie 10 mln. eurų.

Iki šiol „Kelprojektą“ valdė didžiausia privataus ir rizikos kapitalo fondų valdytoja Baltijos šalyse „BaltCap“. Sandorio vertė neatskleidžiama.

„Kelprojektas“ yra didžiausia Lietuvos infrastruktūros projektavimo įmonė, projektuojanti susisiekimo komunikacijas, viešojo naudojimo pastatus, inžinerinius tinklus, atliekanti teritorijų planavimo darbus, teikianti techninės priežiūros paslaugas. Įmonės veikla apima tiltų, kelių ir geležinkelių projektavimą, taip pat statybos inžinerijos, geotechnikos, aplinkos inžinerijos sprendimus.

„Tyréns“ yra viena pirmaujančių Švedijos infrastruktūros vystymo konsultacijų bendrovė, teikianti miestų plėtros ir infrastruktūros sprendimus. Švedijoje, Danijoje, Jungtinėje Karalystėje ir Estijoje veikiančioje įmonėje dirba apie 2400 darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)