Vilnietė Elena vasaromis į darbą dviračiu keliauja iš Naugarduko g. išsukdama į Švitrigailos g.

Kai mergina pastebėjo tvarkomą Švitrigailos g., nudžiugo. Ji tikėjosi, kad bus padarytas ir tvarkingas dviračių takas, kuriuo ji saugiai galės keliauti į darbą.

„Būtų buvęs logiškas sprendimas, - sako ji. - Vienu kartu būtų sutvarkyti ir keliai, ir pagerinta dviratininkams skirta infrastruktūra. Dabar, įgyvendinant patogesnę dviračių takų sistemą, teks vėl knisti tuos pačius kelius“.

Nesaugiai jaučiasi tiek gatvėje, tiek ant šaligatvio

„Ir vakar važiavau Švitrigailos gatve, man pypino taksi vairuotojas, nors ir pačiu pakraščiu važiavau. Ten labai intensyvus eismas“, - teigia pašnekovė.

Sostinės gyventoja sako pastebėjusi, kad jei nėra dviračių tako, tai vairuotojai nelinkę kreipti dėmesio į dviratininkais.

„Šaligatviais ir nelabai norisi važiuoti, nes ten mamos su mažais vaikais vaikšto. Nesaugu ir jiems, ir man“, - svarsto Elena.

Ant Tauro kalno gyvenanti vilnietė iš darbo į namus grįžta per senamiestį vėliau važiuodama Kauno g. Šiuo metu dalies gatvės taisymas jau baigtas, tačiau dviračių tako ten taip pat nematyti.

„Dar kita atkarpa nebaigta tvarkyti, tikiuosi nors ten bus kas nors padaryta“, - sako ji.

Savivaldybė: dviračių takus reikia tvarkyti kompleksiškai

Vilniaus miesto savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vedėjas Tomas Kamaitis teigė, kad tvarkant gatvių atkarpas, kurios buvo susijusios su ES pirmininkavimu, jose nebuvo dviračių takų, o papildomi takai be gatvių tvarkymo nebuvo tiesiami ir remontuojami.

„Dviračių takų infrastruktūrą reikia rekonstruoti kompleksiškai, nes būtini techniniai projektai ir statybos leidimai“, - sakė jis.

Pasak savivaldybės atstovo, šiuo metu yra projektuojamas dviračių ir pėsčiųjų takas P. Vileišio gatvėje nuo Baltojo tilto iki Šilo tilto.

Kad dviratininkų gerove yra rūpinamasi, pašnekovas argumentavo ir faktu, kad esami dviračių takai yra atnaujinami (ženklinimas, kelio ženklai) kiekvienais metais.

„Pernai metais kartu su gatvės rekonstrukcija Gariūnų gatvėje buvo įrengtas dviračių ir pėsčiųjų takas“, - pridėjo T. Kamaitis.

Vilniaus miesto savivaldybės duomenimis, gatvėms ir šaligatviams tvarkyti prieš ES pirmininkavimą iš Vyriausybės biudžeto buvo skirta 15,7 mln. Lt, iš jų 5,7 mln. Lt numatyti Šventaragio gatvei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)