Šarūnas Baublys, Susisiekimo ministerijos (SM) Kelių ir civilinės aviacijos departamentas direktorius, teigia, kad nuo kitų metų daugeliui transporto priemonių galios maksimalūs naudotojo mokesčio (vinječių) tarifai, kokie tik galimi pagal Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo įstatymą.

Anot jo, didinti mokesčius nuspręsta norint, kad kelių naudotojai ir teršėjai padengtų kelių infrastruktūros kūrimo sąnaudas, daromą žalą.

Algimantas Kondrusevičius, vežėjų asociacijos „Linava” prezidentas, skaičiuoja, kad nuo 2012 m. vilkikui mokestis didės dvigubai ir tai ryškus pakilimas.

Ministerijos duomenimis, per pastaruosius penkerius metus kelių naudotojo mokesčio surenkama vidutiniškai po 72 mln. Lt. Padidinus mokesčius, būtų papildomais surenkama apie 65 mln. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)