Palydovai nekreipė dėmesio į keleivių skundus ir grasino išlaipinti juos iš lėktuvo, jei kels paniką. Kilus didžiuliam pasipiktinimui, „Aeroflot“ atstovai, norėdami nuraminti 300 keleivių, nutupdė lėktuvą.

Vienas mėgino raminti keleivius – pareiškė, jog „nieko baisaus“, jei pilotas ir neblaivus, nes lėktuvas skrenda praktiškai nevaldomas.

A. Čeplevskis raminti keleivių nesistengė – jis atsisakė išeiti iš kabinos ir įrodyti, kad yra blaivus. Kai galiausiai išėjo, anot liudininkų, sunkiai stovėjo ant kojų, o jo akys buvo pasruvę krauju.

Ksenija Sobčak pareikalavo kitų pilotų

Šiuo reisu skridusi gerai žinoma Rusijos laidų vedėja Ksenija Sobčak pareikalavo, kad lėktuvą toliau skraidintų kiti pilotai.

Po trijų valandų kompanija surado kitus pilotus. Per laukimo valandas keleiviai pasirašė peticiją, kurioje pareiškė, jog A. Čeplevskis, jų nuomone, buvo neblaivus.

„Aeroflot“ atstovė pranešė, jog piloto kraujyje alkoholio nerasta. Ji teigė, kad tarp keleivių kilo „masinė psichozė“. Vėliau kompanija pranešė, kad A. Čeplevskį prieš pat skrydį galėjo ištikti priepuolis.

Laikraščio „Komsomolskaja pravda“ korespondentui pilotas pasakojo gruodžio 28 d. vakarą prieš skrydį šventęs su draugais 54-ąjį gimtadienį, tačiau tvirtino negėręs alkoholio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją