Sutuoktinių pareiškimą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad pagal Europos Parlamento ir Tarybos Reglamentą dėl kompensacijos ir pagalbos oro transporto keleiviams atšaukus skrydį vienam keleiviui priklauso 250 eurų (863,20 Lt) kompensacija.

Be to, teismas nusprendė, kad Vokietijos aviakompanija keleiviams privalės sumokėti 5 proc. dydžio procesines metines palūkanas už priteistą sumą nuo bylos iškėlimo teisme dienos iki teismo įsakymo visiško įvykdymo bei bylinėjimosi išlaidas.

Vilniaus miesto apylinkės teismo priimtas įsakymas kol kas dar neįsiteisėjo – jeigu „Lufthansa“ per 20 dienų pareikš prieštaravimą, teismas bus priverstas bylą nagrinėti teismo posėdžiuose. Į teismą kauniečiai sutuoktiniai kreipėsi po atšaukto „Lufthansos“ skrydžio vasario pabaigoje – į Frankfurtą iš Indonezijos atskridę keleiviai sužinojo, jog į Vilnių nepakils bendrovės orlaivis.

„Tada mums niekas neaiškino priežasčių, tačiau pasiūlė kitą dieną skristi į Vilnių per Vieną“, – sakė karą Vokietijos aviakompanijai paskelbę sutuoktiniai. Jie tą vakarą pernakvojo bendrovės pasiūlytame viešbutyje, tačiau į Vilnių parskrido para vėliau nei buvo planavę.

„Taip mums buvo apkartinta atostogų pabaiga – iš Indonezijos ir taip jau skridome su keturiais reisais, o čia dar prisidėjo penktasis – į namus grįžome tik po pustrečios paros“, – sakė jie. Į namus grįžę sutuoktiniai bendrovei pateikė pretenziją dėl atšaukto skrydžio ir paprašė pateikti informaciją apie skrydžio panaikinimo priežastis.

„Mums aiškino, kad lėktuvas negalėjo pakilti dėl oro sąlygų, tačiau duomenų, kokios tądien buvo oro sąlygos, nepateikė“, – į teismą ieškinį pateikę keleiviai tvirtino, jog vėliau iš kitų žmonių sužinojo, kad tądien iš Frankfurto lėktuvai nepakilo tik į Rytų Europą – Vilnių ir Belgradą.

DELFI primena, kad atšaukusi skrydį aviakompanija keleiviui privalo išmokėti kompensaciją, kurios dydis priklauso nuo kelionės atstumo (iki 1500 km – 250 EUR, daugiau kaip 1500 km ES vidaus skrydžių ir visų kitų skrydžių 1500-3500 km – 400 EUR, visiems skrydžiams, kuriems netaikomas pirmas ir antras atvejis – 600 EUR). Kompensacijos neišmokamos, jeigu keleiviui buvo pranešta apie atšaukimą mažiausiai prieš 14 d. iki tvarkaraštyje numatyto išvykimo laiko ir pan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)