Atsižvelgiant į intensyvų pėsčiųjų ir dviratininkų eismą keičiamas šviesoforų reguliavimas įrengiant naujus šviesoforus su pėsčiojo ir dviračio simboliais.

Tikimasi, kad šiuo sprendimu bus sustiprintas dviratininkų ir pėsčiųjų saugumas automobilių atžvilgiu. Pokyčiai įgyvendinami remiantis Susisiekimo ministerijos rekomendacijomis.

Naujo tipo eismo organizavimas jau taikomas Arsenalo – Žygimantų – T. Vrublevskio g., A. Goštauto – Vasario 16-osios g., A. Goštauto – A. Jakšto g., A. Goštauto – J. Tumo – Vaižganto g., Dariaus ir Girėno – F. Vaitkaus, Ozo – Gelvonų g., Ozo – Ukmergės g., Laisvės pr. – Justiniškių g., Buivydiškių – Dūkštų g., Pilaitės pr. – Įsruties g., taip pat – neseniai rekonstruotose Geležinio Vilko – Žalgirio g. ir Dariaus ir Girėno – Šaltkalvių – Kapsų g. bei kitose Vilniaus miesto šviesoforais reguliuojamuose sankryžose.

Šiose sankryžose veikia apsaugotas pėsčiųjų eismo reguliavimas, kurio metu pėstiesiems degant žaliam šviesoforo signalui, transporto priemonėms, galinčioms kirsti pėsčiųjų judėjimo trajektoriją, dega draudžiamas raudonas šviesoforo signalas.

Vilniaus miesto savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus specialistų teigimu, naujo tipo eismo reguliavimas sankryžoje pakeis nusistovėjusius įpročius – vairuotojai, sukdami į dešinę arba kairę, nebeturės praleisti sankryžą kertančių pėsčiųjų ir dviratininkų, kaip būdavo anksčiau, kai visiems užsidegdavo vienas ir tas pats žalias šviesoforo signalas.

Nuo šiol kiekvienai eismo dalyvių grupei (pėstiesiems, kartu su dviratininkais, ir automobiliams) degs atskirti žali šviesoforo signalai. Tikimasi, jog dėl šių pokyčių gerokai sumažės smulkių eismo įvykių dėl neatsargumo.

Eismo dalyviai prašomi būti atidūs, laikytis Kelių eismo taisyklių – stebėti šviesoforų signalus ir kelio ženklus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)