„Apgailestaudami pranešame, kad sustabdžius autobusų maršrutus “Siuntos autobusais” laikinai nebegali tęsti veiklos. Nuo kovo 25 dienos siuntų terminalai stabdo savo veiklą karantino laikotarpiui“, – tokį pranešimą antradienį išplatino bendrovė „Kautra“.

Bendrovės generalinis direktorius Linas Skardžiukas portalui „Delfi“ sakė, jog siuntų tarnybos darbas laikinai stabdomas, nes bendrovė jau šią savaitę žada nutraukti keleivių vežimo tarpmiestiniais autobusų maršrutais veiklą.

„Šiandien važiuojame gerokai mažiau, rytoj dar važiuosime, manau, kad ateityje gal liks tik pavieniai važiavimai. Nes mes šiuo metu realiai tarp miestų vežiojame orą, patiriame begalinius nuostolius. Savo veiksmus mes deriname su Susisiekimo ministerija, su transporto saugos administracija“, – sakė L. Skardžiukas.

Linas Skardžiukas ("Savaitraštis Kaunui" nuotr.)

Jis patikslino, kad keleivių vežimo tolimojo susisiekimo maršrutais veikla iš esmės bus stabdoma jau nuo ketvirtadienio. Bendrovė jau anksčiau yra sustabdžiusi keleivių vežimą tarptautiniais maršrutais, nes nebeliko jais vykstančių keleivių.

„Griežtėja karantino sąlygomis, o važiuoti vien dėl to, kad važiuoti mes nematome prasmės. Taip pat nesinori statyti į pavojų ir mūsų darbuotojų“, – sakė L. Skardžiukas.

Verslininkas stebėjosi, kad šalies Vyriausybė kasdien nuostolius patiriančių vežėjų neįtraukė į labiausiai nukentėjusių įmonių sąrašus.

„Jeigu veiklą sustabdai, negauni pajamų. O mes turėjome kasdieninius kaštus“, – sakė bendrovės „Kautra“ generalinis direktorius L. Skardžiukas.

Jis minėjo, kad bendrovė minimalizuos ir jos valdomų autobusų stočių darbą.

„Priemiestiniai važiavimai išlieka, bus paliekami dispečeriai. Gyvybė stotyse išliks, tačiau ji bus maksimaliai maža“, – sakė L. Skardžiukas.

Vykimas įmonės tarpmiestiniais maršrutais laikinai stabdomas iki karantino pabaigos. Įmonė toliau tęs keleivių pervežimą priemiestiniais maršrutais Kauno rajone, taip pat Klaipėdos, Alytaus, Druskininkų miestuose. Įmonės valdomos autobusų stotys Kaune, Alytuje, Prienuose, Vilkaviškyje toliau tęsia darbą.

Kautra
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)