Kaip ketvirtadienį pranešė bankas, paskola suteikiama 15-kai metų.

„Investicijos ne tik sumažins įmonės patiriamas priežiūros išlaidas ir pagerins teikiamas paslaugas, bet ir pasitarnaus Kauno viešojo transporto keleiviams, kurių kelionės taps patogesnės“, – sako Šiaurės investicijų banko prezidentas ir generalinis direktorius Henrikas Normanas.

Šiaurės investicijų bankas yra tarptautinė finansinė institucija, priklausanti aštuonioms šalims narėms: Danijai, Estijai, Suomijai, Islandijai, Latvijai, Lietuvai, Norvegijai ir Švedijai.

Bankas finansuoja privačiuosius ir viešuosius projektus šalyse narėse ir už jų ribų. NIB turi aukščiausią įmanomą pirmaujančių kredito reitingo agentūrų „Standard & Poor’s“ ir „Moody’s“ suteiktą kredito reitingą – „AAA/Aaa“.

Naujajam transportui „Kauno autobusai“ išleis 29,4 mln. eurų, iš jų apie 20 mln. eurų – skolinsis, 1,6 mln. eurų skiria Kauno savivaldybė, o 7,9 mln. eurų – Europos Sąjunga.

„Solaris“ troleibusai jau pradėti pristatyti į Kauną, dalis jų kursuoja miesto gatvėmis. Planuojama, kad visi 85 troleibusai miestą pasieks iki metų pabaigos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)