Pirmąjį išbandymą kelininkai patyrė ketvirtadienio ankstų rytą. Mieste pradėjo snigti nuo 3 val., iki aušros prisnigo apie 10 centimetrų. Druskos mišiniu pirmiausia pradėti barstyti tilkai, viadukai ir įkalnės. Nuo 6 val. ryto, anot kelininkų, Kauno gatvės buvo išvažiuojamos.

Kauno kelių policijos atstovė spaudai Gražina Jasiūnienė Eltai sakė, jog ketvirtadienio rytą nebuvo užfiksuota daugiau avarijų nei įprastą dieną. Mieste taip pat nesusidarė transporto spūsčių. Pareigūnų nuomone, tai ne tiek kelininkų, kiek pačių vairuotojų, kurie važiavo labai atsargiai, nuopelnas.

Ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje kelininkai aiškino, jog iškritusį sniegą jie pirmiausia barsto druska, nes pradėjus iš karto jį valyti susidarytų slidus sluoksnis. Todėl vairuotojams atrodo, kad keliai yra nevalomi.

Sniegą miesto gatvėse šį sezoną valys bendrovė "Kauno švara", o smėlio-druskos, šlapios druskos mišiniu bei skaldele slidžias gatves barstys "Kauno keliai".

"Kauno švaros" generalinis direktorius Petras Čiegis džiaugiasi, jog šiemet kelių valymo pajėgos yra gerokai našesnės, nes buvo įsigyta naujos technikos. Valymui reikalingos devynios mašinos, rezerve bendrovė turi dar šešias. Pasak P.Čiegio, kauniečiai turima technika ne tik neatsilieka, bet ir pranoksta kitus miestus.

Stoteles valo į viešuosius darbus įtraukti bedarbiai. Susidarius ekstremalioms sąlygoms, į pagalbą bus kviečiamos kitos bendrovės.

Pasnigus pirmiausia valomos 195 pagrindinės miesto gatvės, o iš viso Kaune yra virš 700 gatvių. "Kauno keliai" barsto 298 km gatvių, jų barstymas 10-čia automobilių užtrunka apie 4 valandas. Ši bendrovė taip pat teigia įsigijusi naują gerą barstytuvą. Sandėliuose yra sukaupta 1200 tonų druskos.

Iki kitų metų Kauno miesto gatvių valymui skirta 650 tūkst. litų, barstymui - 358,5 tūkst. litų.

"Jei visos dienos bus tokios kaip ši, skirtų pinigų tikrai neužteks", - prognozuoja kelininkai. Pasak jų, numatytų lėšų užtenka tik 5-6 įtempto darbo dienoms per mėnesį. Gilią žiemą, pavyzdžiui, kokia buvo pernai sausį, kelininkai darbavosi 20 dienų.

Nors pinigų stinga, keliai bus valomi kiek reikės. Kauno miesto vadovai žada, jog kelininkams vėliau bus sumokėta už visus atliktus darbus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją