Miesto savivaldybė skelbia, jog šią savaitę Piliakalnio gatvėje pradėti ES lėšomis finansuojami buities nuotekų tinklų tiesimo darbai. Dėl važiuojamojoje gatvės dalyje vykdomų darbų nuo pirmadienio pavakario susidarė didžiulės automobilių spūstys, jos formuojasi ne tik piko metu.

„Darbai gana sudėtingi, jie vyksta 5-6 metrų gylyje. Atsiprašome kauniečių dėl laikinų nepatogumų ir piko metu rekomenduojama pasirinkti kitas gatves. Šį projektą vykdo bendrovė „Kauno vandenys“. Tai yra iš 2007-2013 metų perspektyvos vykdomas projektas, kurį būtina pabaigti iki vasaros pradžios. Todėl „Kauno vandenys“ negalėjo laukti iki rudens, kuomet bus atidarytas naujasis Panemunės tiltas“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Vykdant darbuseismasribojamas Piliakalnio gatvės atkarpoje tarp Jiesios plento ir Napoleono kalno. Antradienį ryte eismą reguliavo laikinas šviesoforas, bet vėliau į pagalbą atvyko Kelių policijos patruliai. Artimiausiu metu bus rengiamas atsakingų savivaldybės padalinių susitikimas su darbus vykdančiu rangovu dėl priemonių, kurios leistų palengvinti automobilių pravažiavimą piko metu.

Darbų vietoje sutiktas „Kauno vandenų“ technikos direktorius Valys Venslovas portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė, kad artimiausiu metu bus siūloma skubos tvarka išasfaltuoti Jiesios gatvės atkarpą ir dalį eismo nukreipti per Aleksotą ir Europos prospektą. Tikimasi, kad tai stipriai sumažins spūstis, tačiau šioje vietoje yra dar vienas kliuvinys eismui: Jiesios gatvėje įrengta geležinkelio vežė, tad dėl važiuojančių traukinių, eismą ir čia teks stabdyti.

Kol sprendimai dėl eismo spūsčių nerasti, savivaldybė ragina vairuotojus rinktis kitus kelius, tačiau Panemunės pusės gyventojai tokius raginimus palydi su šypsena ir sako, kad spūsčių būtų galima išvengti, jei būtų leista bent pėsčiomis praeiti per Panemunės tiltą.

Kauno vairuotojai teigia, kad pravažiuoti šią remontuojamą vietą piko metu užtrunka valandą ar dar ilgiau.