Renginyje dalyvaus net tik motociklininkai, bet ir aviatoriai, kaskadininkai, muzikantai, kiti scenos atlikėjai. Šventės organizatorius verslininkas Julius Urbaitis teigia, kad į miestą suvažiuos svečiai iš beveik 20 pasaulio šalių.

Šeštadienį vidurdienį nuo Kauno pilies prieigų miesto gatvėmis pajudės motociklininkų kolona. Pavakare Aleksoto oro uoste šventė prasidės ekstremaliais numeriais. 300 metrų aukštyje ant skrendančio lėktuvo sparno išlipęs pilotas Eugenijus Malinauskas išskleis vėliavą ir duos startą pirmą kartą Baltijos šalyse vyksiančiam pasaulio kaskadininkų elito čempionatui "Stund Riding Millenium".

"Pragariškoje" trasoje pasirodys vienas žymiausių pasaulio kaskadininkų Krisas Pfaiferis (Chris Pfeifer), jo iššūkį priims Lietuvos, Rusijos, Didžiosios Britanijos ir Vengrijos "nutrūktgalviai".

Vakare šventę atidarys ant metalinių statinių grosiančių geriausių šalies būgnininkų griausmas, vėliau - sveikinimai ir "Bike show Millenium" himnas.

Žiūrovų taip pat laukia įvairiaspalvis koncertas, kuriame pasirodys net tik estrados žvaigždės. Koncerto staigmena - primabalerina Eglė Špokaitė, šoksianti pagal baletui nebūdingą grupės "Rammstein" muziką. Iš viso į sceną užlips apie 300 atlikėjų.

Šventės metu dideli ir maži galės užeiti į milžiniškos pabaisos nasrus. Tai 45 metrų ilgio, 14 metrų pločio ir 12 metrų aukščio pripučiamas atrakcionas, pirmą kartą atvežtas į Baltijos šalis. Kelionė į "gyvo ir kvėpuojančio" roplio vidaus organus trunka iki 10 minučių, tačiau ji kupina kvapą gniaužiančių pojūčių.

Renginio metu bus siekiama trijų šalies rekordų. Žiūrovai pamatys iš 40 tūkst. alaus kamštelių sukurtą suknelę, bus kepamas didžiausias ir ilgiausias šašlykas, taip pat bus registruojamas didžiausias kiekis bendrovės "Utenos alus" atributikos, panaudotos šventės metu.

Antrąją dieną vyks trečioji tarptautinė auto,-motomėgėjų paroda-šventė "Tunning show 2005' Kaunas". Laisvės alėjoje bus eksponuojami antikvariniai, senoviniai, prabangūs, patobulinti, pagražinti automobiliai, vyks koncertas.

Pasak J. Urbaičio, šventės biudžetas nesiekia 100 tūkst. litų. 10 tūkst. litų skyrė Kauno miesto savivaldybė, šiomis lėšomis bus apmokėta oro uosto nuoma. Didžioji dalis išlaidų bus padengta privačių rėmėjų lėšomis. Šventėje tikimasi sulaukti kelių dešimčių tūkstančių žiūrovų.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją