Pirmieji darbai Ašigalio gatvėje užvirė dar 2017–2018 metais. Suformavus žiedinę sankryžą ir dviem kryptimis sujungus gatvę su magistraliniu keliu, atsirado papildomas įvažiavimas ir išvažiavimas iš miesto Vilniaus kryptimi, pažymima Kauno savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Įgyvendinant pirmąjį projekto etapą atlikta ir daugiau darbų – supilti kelio pylimai bei nutiestos požeminės komunikacijos.

Antradienį Kauno miesto taryba pritarė sprendimui projektuoti ir statyti viaduką ties Ašigalio gatve. Savivaldybė sudarys bendradarbiavimo sutartį su iki šiol tokius planus turėjusia Lietuvos automobilių kelių direkcija. Statybos planuojamos valstybinėje žemėje.

Kaunas statys viaduką virš kelio Vilnius-Kaunas

„Pirmiausia reikės parengti projektinius pasiūlymus ir patį techninį projektą. Turėdami sąmatą ir statybos leidimą, galėsime tiksliai pasakyti, kiek kainuos tokio viaduko statyba.
Kol kas savivaldybė įgyvendinti projektą planuoja savo lėšomis. Tačiau neatmetame galimybės ieškoti ir papildomų valstybinių finansavimo šaltinių“, – teigė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Šiuo metu nuo miesto centro pasiekti A1 magistralę Klaipėdos kryptimi galima aštuoniomis jungtimis. Pusė jų – ties prekybos centru „Mega“ ir Nerimi. Po du susisiekimo mazgus turi Dainavos mikrorajonas ir Palemonas.